Столичният общински съветник от Демократична България Методи Лалов, който преди

...
Столичният общински съветник от Демократична България Методи Лалов, който преди
Коментари Харесай

Методи Лалов сезира прокуратурата за хулиганство на Борисов

Столичният общински консултант от " Демократична България " Методи Лалов, който преди години оглавяваше Софийския областен съд, заяви, че е сезирал прокуратурата за вчерашните обидни нападки на водача на ГЕРБ Бойко Борисов против служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Бившият министър председател употребява изрази като " алкохолик ", " злощастник " и " червен сатрап ".

Заради това Лалов е подал до държавното обвиняване сигнал за " безчинство, което се отличава с извънреден цинизъм ". Той се стимулира с това, че като жител и някогашен магистрат има задължението да оповестява за закононарушения.

Той разгласява и сигнала си до Районната прокуратура в Бургас във Facebook. Ето какво написа в него:

" На 24.07. 2021 година, в границите на своя обществена демонстрация в село Бата, община Поморие, област Бургас, почнала в 18:24 часа, ръководителят на Политическа партия " ГЕРБ " господин Бойко Методиев Борисов, изрече редица погрешни изказвания, направи манипулативни внушения и насочи обидни квалификации към свои политически съперници, измежду които и такива, които бяха адресирани към служебния министър на вътрешните работи: " Ще ме чегърта и щял да се саморазправи тоя алкохолик! С гол г*з таралеж ще мачкаш - това мо'а да ти кажа, н*щастник подобен! ".

Това обществено мероприятие на някогашния министър-председател господин Бойко Борисов беше публикувано посредством лъчение онлайн от същата дата и час чрез неговия профил във Facebook, като откри и необятно медийно отражение и по този метод стана притежание на забележителен брой хора, в това число на мен.

Въз основа на описаната фактология може да се направи аргументиран извод за осъществено закононарушение от общ темперамент срещу реда и публичното успокоение, в това число за неговия създател. Г-н Бойко Методиев Борисов, в качеството му на разположение, заемащо отговорно публично състояние - ръководител на парламентарно показаната Политическа партия " ГЕРБ ", извърши непристойни дейности - сподели обществено в наличието на забележителен брой хора следните думи и изрази, ориентирани към служебния министър на вътрешните работи: " тоя алкохолик ", " с гол задник таралеж ще мачкаш ", " злощастник ". Макар казаното да е ориентирано към лице, заемащо обществен пост, към което заради това границите на допустимата рецензия са по-широки в сравнение с към елементарния жител, посредством него господин Бойко Борисов безспорно мина допустимите граници на свободата на изложение на мнение (в тази връзка вж. разясненията на Европейски съд по правата на индивида в решението му по делото Обершлик против Австрия) ".

Нещо повече, употребяваният от господин Бойко Борисов език (същият използва постоянно сходен в обществените си изяви) е обективно непристоен и унижаващ и посредством него се показва оскърбително отношение на създателя към друго лице ".

Бел.ред.
И двете партии, и, нa думи се борят зa мaжoритaрния вoт и имaт цялостно болшинство с oбщo 128 дeпутaтa. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР