Столичният общински съвет не избра нов кмет на район Красно

...
Столичният общински съвет не избра нов кмет на район Красно
Коментари Харесай

СОС не избра нов кмет на район Красно село

Столичният общински съвет не избра нов кмет на регион " Красно село ". Росина Станиславова беше предварително освободена от длъжността.

Прекратяването на пълномощията на кмет са на съображение член 42, алинея 7 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Днес трябваше да бъде определен нов кмет, само че това не се случи. Има възможност столичният регион " Красно село " да остане без постоянно определен областен кмет до локалните избори през есента.

След съвсем 4-часови разпалени диспути Столичният общински съвет не съумя да избере нов кмет на мястото на досегашния Росина Станиславова, чийто пълномощия бяха прекъснати през февруари след влезнало в действие правосъдно решение за открит спор на ползи.

Вместо това беше решено идната седмица да се организира изключителна сесия на СОС, на която още веднъж да се сложи въпросът. Част от препоръчаните нови кметове са общински съветници и нямат право да бъдат преназначени на позиция кмет на регион. Това беше и една от аргументите на днешното съвещание да не бъде определен нов кмет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР