Столичният кмет Йорданка Фандъкова представи 30 нови еко автобуси, които

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова представи 30 нови еко автобуси, които
Коментари Харесай

Фандъкова представи 30 нови автобуси на природен газ в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова показа 30 нови еко рейсове, които ще се движат по линията 111 на градския превоз в София.

„ Това е най-дългата линия в София. Ще подменим напълно старите рейсове по тази линия. Ще продължим и с подмяната на рейсовете в цяла София. Знаете, че това е част от цялостната ни стратегия за рационализация на столичния превоз с нови екологични рейсове. Автобусите са Euro 6 и са нископодови, с климатизация, с видеонаблюдение, с опция за зареждане на телефон и безвъзмезден интернет – с всички вероятни улеснения за пасажерите и с положителни условия за водачите. Преди малко разговарях с тях – уповавам се рейсовете да се пазят, да пътуват безаварийно “, съобщи пред публицисти кметът.

„ Автобусите се движат на природен газ. След стартирането на електробусите, продължаваме с стартирането на рейсове на природен газ. Стойността на поръчката е към 23 милиона лв.. Това са средства, които столичният автотранспорт обезпечава с поддръжката на Столична община ", разясни Фандъкова.

В момента разясняваме транспортната рамка и благодаря на синдикатите, на нашите сътрудници, тъй като преговаряме за изискванията на работа на водачите. Не можем да задържим водачите, тъй като работата е доста тежка в София. Планираме повишаване на заплащането на водачите, тъй че хората да се усещат добре и да обслужват добре пасажерите “, изясни Фандъкова.

„ Следващата година ни чакат още 102 нови рейса, които ще пуснем до края й, дори може и доникъде на 2019 година, тъй като част от последните 60 рейса към този момент са тук, в София. Очакват подготовка за стартиране в употреба. По този метод 90 % от рейсовете в градския превоз на столицата ще бъдат напълно изменени. Това е значима мярка в битката за по-чист въздух на София. Надяваме се повече хора да употребяват публичния превоз и несъмнено наблягам, че това е изцяло възобновяване с екологичен градски превоз “, сподели още Фандъкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР