Столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на Организацията на евреите в

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на Организацията на евреите в
Коментари Харесай

Посланиците на САЩ и Румъния и столичният кмет се включиха в почистването на надписи на омразата

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, ръководителят на Организацията на евреите в България " Шалом " Александър Оскар, посланиците на Съединени американски щати - Херо Мустафа, и Румъния - Бръндуша Предеску, и доста доброволци се включиха в самодейност за разчистване на надписи на омразата от обществени места в града, заяви Българска телеграфна агенция.

Акцията, под наслов „ Да изтрием омразата, да напишем " обединени “, стартира следобяд пред храма " Света София ". Нашият град от хилядолетия е знак на толерантността, сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Неслучайно сме избрали това място пред църквата " Света София ", дала името на града, което е име на Божията премъдрост, и тук по време на честването на 1700 година от подписването на Едикта за приемливост поставихме знак, с цел да помним, че нашите предшественици са ни завещали това - да се борим против езика на омразата, да се борим за приемливост, съобщи тя.

Фандъкова означи, че за поредна година желаят да насочат мощно обръщение. Особено в сложни времена като днешното желаеме да кажем, че в нашия град няма място за ненавист, всички желаеме приемливост и мир, съобщи столичният кмет. Тя уточни, че има добра вест - от 2019 година всяка година тези площи с надписи на омразата понижават.

Председателят на " Шалом " Александър Оскар разяснява, че са се събрали в навечерието на празника на просветата и културата да дадат явен знак, че София постоянно е била град на толерантността и мъдростта. Той благодари на посолствата на Съединени американски щати, на Румъния, на Германия, на всички другари на Организацията на евреите в България " Шалом ", с които дружно вършат София по-хубав град.

Александър Оскар изясни, че са разделили локациите за разчистване в града на шест групи и изрази вяра, че въпреки и алегорично, ще дадат ясна поръчка, че езикът на омразата няма място в нашия град. Да почистим омразата, прикани и американският дипломат у нас Херо Мустафа на български език. Йорданка Фандъкова, Херо Мустафа и Александър Оскар почистиха свастики на ъгъла на ул. " Оборище " и бул. " Васил Левски ". За задачата използваха специфични препарати и четки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР