Столична община пусна за продажба 1492 общински жилища. От тях

...
Столична община пусна за продажба 1492 общински жилища. От тях
Коментари Харесай

Смешен брой общински жилища се продават

Столична община пусна за продажба 1492 общински жилища. От тях обаче 1464 ще бъдат препоръчани на наемателите, които са в тях, защото последните са ги обитавали над 5 години. Така на процедура действително за продажба остават 28 жилища.

От близо един месец цената за покупка на общинско жилище е нараснала със 70%. Така базовата стойност за монолитно общинско жилище е 1182.52 лева./кв.м, а за панелно общинско жилище - 843.42 лв/кв.м.

Близо 9800 е броят на общинските жилища в столицата към днешна дата. " Това не може да е метод за на ниска цена придобиване на жилище ", разяснява Борис Бонев от " Спаси София ". Той напомни, че София има подготвена разпоредба, с която мощно се лимитира продажбата на общински жилища, само че приемането ѝ се бави към този момент година и половина. " Това разрешава на още и още хора да почнат да дават отговор на изискванията за придобиване на жилището. Какъв е смисълът от наредбата, в случай че ще я приемем, когато всички общински жилища са продадени ", попита Бонев. Управляващите му дадоха отговор, че ще се направи обзор до каква степен е стигнало приемането на наредбата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР