Столетниците във Великобритания са се увеличили в последните десет години

...
Столетниците във Великобритания са се увеличили в последните десет години
Коментари Харесай

Живот до 120 г става все по-възможен

Столетниците във Англия са се нараснали в последните 10 години със 71 на 100, оповестява вестник Дейли мейл. Британски експерт счита, че възрастта ще продължи да се усилва, само че разяснява, че всички, които си мечтаят да живеят два–три пъти по-дълго, ще се разочароват.

Това е позицията на професор Колин Блейкмор. Той е уверен още, че има избран предел за продължителността на човешкия живот. Според него човешкото тяло не може да продължи да живее повече от 120 години.

Разбира се, има сходни случай, само че професор Блейкмор счита, че те са същинска необичайност и даже с напредването на медицината и на технологиите тези единични случаи няма да се усилят.

Тази своя позиция професорът споделя по време на конференция по геронтология. Специалистите, които са участвали, са се съгласили, че медикаментите могат да имат резултат върху удължаването на човешкия живот, само че той ще бъде доста дребен.

Според тях е доста по-ценно и по-важно да се подобрят здравето и качеството на човешкия живот на възрастните хора, в сравнение с да се търси метод да се удължава животът им. До 2050 година броят на 60-годишните ще бъде съвсем два пъти повече, в сравнение с е в този момент.

 Старост

Според световния показател за надзор на възрастта сега те са 12 на 100, а през 2050 година ще бъдат към 21 на 100. Индексът подрежда в ранглиста 96 страни по качеството на живот на хората.

Оказва се, че хората, които са на възраст над 80 години, стават от ден на ден – в този момент са 2 %, а до 2050 години се допуска, че ще набъбнат до 4 на 100. Твърденията на професор Колин Блейкмор са в цялостно несъгласие с мнението на различен академик – лекар Панкаж Капахи, който е откривател в института Бък в Калифорния.

Според доктор Капахи научният прогрес може доста да удължи човешкия живот до пет пъти.

Очаква се през 2015 година хората на 100 и повече години в България да са 166, а през идващите години да се усилват с към 20 индивида годишно.

В края на предходната година междинната дълготрайност на живота у нас е била 74.5 години. За съпоставяне в Западна Европа продължителността е била 80.3 години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР