Сто и две годишна жена в Италия беше изписана от

...
Сто и две годишна жена в Италия беше изписана от
Коментари Харесай

Италианска столетница спечели битката с коронавируса

Сто и две годишна жена в Италия беше изписана от болница, където била призната за лекуване преди няколко дни, откакто се заразила с новия ковид, написа в. " Кориере каузи сера ".

Щастливката се споделя Италика Грондона, само че всички й викат на галено Баба Лина. Тя се лекувала в болничното заведение Сан Мартино в Генуа, предава Българска телеграфна агенция. 

" За нас тя в действителност е популярен човек - мощна, упорита, съпротивляваща се ", сподели регионалният шеф на Лигурия Джовани Тоти във връзка Баба Лина и нейното излекуване. " Давай, Лина, и ти благодаря. Неслучайно носиш името Италика. Ти си една хубава страница в историята на Италия! ", съобщи Тоти.

Близки на Баба Лина описаха, че нейният наследник е умрял преди няколко години в Съединени американски щати, само че старата жена продължава да обича живота и да не се предава. Тя обожава Фреди Меркюри, обича да чете и да танцува и е почитател на италианския играч по мотоциклетизъм Валентино Роси.

Вчера пък ви съобщихме за 101-годишен италианец, роден по време на пандемията с испански грип, която бушува в интервала 1918-1920, който също се е възстановил сполучливо от ковид. Кметицата на града Глория Лиси го разказа като „ в действителност невероятен “ и съобщи, че неговият случай вещае „ вяра за бъдещето “. „ Г-н П се оправи. Семейството му си го води у дома. Бъдещето даже и на 101-годишните не е предначертано “.

Над 33 хиляди души в целия свят починаха от новия ковид. От тях над 10 хиляди са от Италия. Случаите с баба Лина и господин П са специфични, защото, въпреки и вирусът да не дискриминира сред другите възрастови групи, негови жертви са най-вече възрастни или хора с към този момент съществуващи медицински проблеми.

С други думи, възрастните са изложени на по-голям риск и надлежно – би трябвало да се пазят повече. Съвсем неотдавна Тедрос Аданом Гебрейесус, генералният шеф на Световната здравна организация, съобщи, че „ би трябвало да работим дружно, с цел да предпазим възрастните хора от вируса. Те са скъпи членове на нашите фамилии и общества, само че са изложени на по-висок риск от затруднения, свързани с COVID-19 ”.

За да ги предпазим, би трябвало да поддържаме безвредна физическа отдалеченост от тях. По този метод ще понижим шанса за разпространяване на инфекцията.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР