Стивън Хокинг, един от водещите физици в света, посъветва човечеството

...
Стивън Хокинг, един от водещите физици в света, посъветва човечеството
Коментари Харесай

Физик съветва: Да стоим далеч от извънземните!

Стивън Хокинг, един от водещите физици в света, посъветва човечеството да заобикаля и да не търси контакт с извънземни цивилизации.

Пред телевизионния канал " Дискавъри " той разсъждава за някои от най-големите загадки във Вселената, а за съжденията му написа вестник " Сънди Таймс ".

Според Хокинг, извънземният живот съществува, само че в други елементи на Вселената. И то освен на планети, само че евентуално и в центъра на звезди и даже в междупланетното пространство.

" Вселената има 100 милиарда галактики. Всяка от тях има стотици милиони звезди. В подобен голям свят Земята едва ли е единственото място, където е еволюирал живот ", е логиката на Хокинг.

" Истинското предизвикателство е да бъде несъмнено по какъв начин наподобяват извънземните ", добави физикът. И прецизира, че съгласно него множеството извънземни са единствено микроби или елементарни организми - такива форми на живот са доминирали на Земята през по-голямата част от историята й.

Ученият също допуска, че някои от извънземните форми на живот могат да са интелигентни и да съставляват опасност за човечеството. Хокинг счита също, че най-вероятно извънземните биха показали интерес към Земята поради естествените й благосъстояния и откакто ги изчерпят, те просто ще продължат напред.

От това произлиза изводът на Хокинг е, че опитите за контакт с извънземните могат да се окажат рисковани за хората.

68-годишният талантлив физик и преди е казвал, че е допустимо да има извънземен живот. Идеите му се удостоверяват от серия научни открития. Едното от тях е, че след 1995 година бяха открити над 450 планети, орбитиращи край далечни звезди.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР