Стихията се развихря малко към 1:30 часа след полунощОгънят вилнял

...
Стихията се развихря малко към 1:30 часа след полунощОгънят вилнял
Коментари Харесай

Трагедия в старчески дом в Милано

Стихията се развихря малко към 1:30 часа след среднощ
Огънят вилнял единствено в една стая, само че димът обгазил крепко три етажа

Пожар в намиращ се в югоизточната част на Милано старешки дом умори шестима души и прати в болница 81, четиринайсетима от които са в доста тежко положение. Две от жертвите - дами на 69 и 87 години са безусловно овъглени, до момента в който другите - мъж на 73 година и дами на 75, 84 и 83 години са починали от задушаване с бързо разпространилия се в постройката пушек. Мнозинството от откараните в болница 81 души са с отравяния от въглероден двуокис, само че има и такива с обгаряния или с травми при опитите да изоставен постройката през порти и прозорци.

Огънят лумва към 1 и 30 ч. след среднощ в една от стаите на първия етаж, където са били открити овъглените остатъци на двете нещастни дами.



Според стеклите се единствено половин час по-късно на мястото на нещастието десетки огнеборци, бедствието е било породено най-вероятно от подпалването на леглото на една от жертвите от цигара или дребен нагревателен апарат. Бедата е, че когато пожарникарите идват, гъстият пушек към този момент е бил извършил всички пространства на първия етаж и извеждането от тях на хората било доста мъчно. Още повече, че това са възрастни мъже и дами, които страдат от разнообразни болести и са мъчно преносими.



В момента на нещастието в старческия дом е имало 173 - ма възрастни посетители. Структурата е благосъстоятелност на общината на Милано и рано на разсъмване там бе кметът на града Бепе Сала, който дефинира случилото се като “голямо злощастие ”. Той поздрави огнеборците, които са изнесли на ръце до един жителите на структурата за обгрижване на остарели миланчани. Онези от тях, които нямат потребност от лекарски грижи или към 90 индивида са били разпределени в сходни здравни заведения на територията на Милано.

Според справката за старческия дом в уеб страницата на общината, той е здравна резиденция, която е ръководена от кооператива “Проджес ”, контролиращ 300 сходни клиники-хотели в 11 италиански области. Предназначен е за приемане на възрастни хора с друга степен на несамостоятелност, които обаче не се нуждаят от болнични услуги. Домът е разграничен на “12 ядра ”, две от които са отдадени на пациенти с Алцхаймер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР