Стига топлофикационен тероризъм, стига предколеден грабеж, искаме реални сметки за

...
Стига топлофикационен тероризъм, стига предколеден грабеж, искаме реални сметки за
Коментари Харесай

Манолова: Стига топлофикационен тероризъм

Стига топлофикационен тероризъм, стига предколеден обир, желаеме действителни сметки за парно. Парното в столицата е на жителите, а не на Борисов или на Фандъкова. Когато хората се тормозят за здравето си и за работата си, Топлофикация им изпраща нереално високи сметки. За хората тези сметки са един неочакван разход, който наподобява безусловно неправдив, откакто цената на парното тази година е с 13 лева по-ниска поради по-евтиния природен газ.

Това съобщи ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова в предаването „ Делници " по телевизия „ Евроком ".

Тя е безапелационна, че каквато и разлика да има в температурите, няма пояснение за по-високите сметки с 50%, 70% или 100%.

Това е обир от страна на Столичната община, която е притежател на Топлофикация - София. Държавните институции си направиха пиар, като желаеха КЕВР да ревизира сметките. От „ Изправи се.БГ " настояваме енергийният министър Теменужка Петкова да направи тази инспекция, тъй като това е в нейните отговорности. По време на инспекциите Борисов да наложи мораториум върху заплащането на сметките за парно, добави Манолова.

Тя желае да се ревизира дали правилно са избрани прогнозните стойности на парното за ноември, дали вярно са регистрирани количествата топлинна сила при действителното отчитане и най-много дали Топлофикация правилно е отразила във фактурите разпределеното от топлинните счетоводители. От това, което видяхме в жалбите на жители, изпратени до „ Изправи се.БГ ", наподобява, че Топлофикация си е писала високи сметки случайно, безапелационна е Манолова.

Не имам вяра, че КЕВР ще откри някакви нередности и енергийният министър надали ще вземе драговолно своите отговорности по закон, по тази причина на 21 декември, понеделник, в 12:00 ч., излизаме на митинг пред Министерския съвет, съобщи тя.

Вместо КЕВР да имитира инспекция в Топлофикация, което не е тяхна работа, да си свършат тяхната работа и да понижат цената на парното. 14 млн. лева са надплатили столичани от юли 2020 година до декември 2020 година поради скъпия природен газ, който КЕВР е присъединил в цената на парното. „ Булгаргаз " в този момент афишира цена на природния газ от 25 лева, само че в цената на парното е заложена цена на природния газ 30,50 лева, сподели още Манолова.

Най-употребяваната дума ще е обединяване и ние сме с протегната ръка. Имаме поредна позиция и това е да се съберем и леви, и десни, и партийни, и безпартийни и да свалим едноличната власт, с цел да върнем страната на жителите. С Отровното трио ще се явим дружно на изборите. Ще има обединяване на извънпарламентарните сили, с цел да пазим изборите. След изборите ще се разберем и за едно сериозно болшинство, което да извърши значимите промени – правосъдна промяна, по-високи приходи, здравна промяна, сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР