Stellantis обяви ликвидацията на съвместно предприятие с китайската Guangzhou Automobile

...
Stellantis обяви ликвидацията на съвместно предприятие с китайската Guangzhou Automobile
Коментари Харесай

Производството на джипове в Китай ще бъде ликвидирано

Stellantis разгласи ликвидацията на взаимно дружество с китайската Guangzhou Automobile Group (GAC), която беше учредена през 2010 година и произвеждаше Jeep за локалния пазар. Съвместното дружество, което губи пари през последните години, е подало молба за фалит, защото задълженията му са достигнали 111 % от активите му на стойност 1 милиард $. Заводът, в който се вършат Jeep Cherokee и Compass в Китай ще бъде закрит, само че тези модели ще останат на пазара, като ще се доставят от чужбина.

В публично изказване Stellantis акцентира, че ще продължи да обслужва сегашни и бъдещи притежатели на Jeep в Китай и марката ще остане на локалния пазар. Затварянето на взаимното дружество с GAC няма да повлияе на бъдещите финансови резултати на Stellantis, защото концернът отписа всички вложения, свързани с китайския цех Jeep още през първата половина на 2022 година

Прекратяването на съдействието сред Stellantis и GAC стана известно това лято. Тогава беше обявено, че повода е " липса на прогрес " в проекта за увеличение на каузи на Stellantis в взаимното дружество до 75 %.

Що се отнася до продажбите на Jeep на китайския пазар, през 2017 година са продадени към 205 000 автомобила, а до 2021 година търсенето е спаднало до 20 400 автомобила. От началото на 2022 година китайците са закупили единствено 1 800 екземпляра от Jeep Cherokee и Compass.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР