Стефан Колев ["Изи асет мениджмънт"] Още по темата КЗК разреши

...
Стефан Колев ["Изи асет мениджмънт"] Още по темата КЗК разреши
Коментари Харесай

Стефан Колев оглавява "Изи асет мениджмънт"

Стефан Колев

[ "Изи асет мениджмънт "] Още по тематиката
Комисия за защита на конкуренцията позволи на Easy Credit да купи предоставящата бързи заеми " Провидент "

Сделката ще разреши на българската компания да се изравни по доходи с най-големите играчи в бранша
28 юни 2017
Easy Credit купува съперника си в бързите заеми " Провидент "

След договорката българската компания се подрежда по доходи наедно с най-големите в бранша
12 май 2017
" Бяла карта " и Viva Credit стават част от групата на Easy Credit

Дружество на водача при бързите заеми е поискало позволение за договорката от Комисия за защита на конкуренцията
25 сеп 2016 Три месеца откакто закупи един от главните си съперници на пазара, компанията за бързи заеми " Изи асет мениджмънт ", позната на пазара под името на главния си артикул " Изи заем " има и нов началник. От началото на октомври на поста изпълнителен шеф застава Стефан Колев. Той наследява на тази позиция Кирил Михайлов, който пое ръководството през ноември 2014 година взаимно с Дафинка Стилиянова, а от септември 2015 година ръководеше еднолично бизнеса.

Стефан Колев, който е приключил " Счетоводство и надзор " в Стопанската академия в Свищов, е част от екипа на " Изи асет мениджмънт " от осем години. Първоначално той е районен управител, а по-късно става и началник на отдела за образование и развиване " Изи Академия ". От 2013 година новият управител заема стратегически позиции в интернационалните дъщерни сдружения с марката iCredit на българската компания – поредно е търговски шеф на iCredit Румъния и изпълнителен шеф на iCredit Чехия.

По време на тригодишния мандат на Кирил Михайлов " Изи асет мениджмънт " закупи българския бизнес на най-голямата английска група за небанково потребителско кредитиране International Personal Finance (IPF) – " Провидент файненшъл България ", против неоповестена сума. Сделката беше утвърдена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на 22 юни и вписана в Търговския указател на 3 юли, като добитото сдружение беше преименувано на " Файненшъл България ". Негови шефове тогава станаха Кирил Михайлов и Софроний Димитров, който беше част от мениджърските екипи на две от дъщерните сдружения на " Изи асет мениджмънт " – " Дабрава инвестмънтс " и " Аксес капитал ".

Сега с изключение на от ръководството на " Изи асет мениджмънт " Кирил Михайлов излиза и от това на " Файненшъл България ", като дружно с него управлението напуща и Софроний Димитров. На тяхно място отпред на " Файненшъл България ", чийто бизнес, екипи и процеси към този момент се интегрират с тези на компанията покупател, застава някогашният основен финансов шеф на животозастрахователя " Метлайф България " и на някогашния клон на гръцката Alpha Bank в страната Петър Дамянов, който от август 2016 година е основен финансов шеф на " Изи асет мениджмънт ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР