Стайните растения са страхотно допълнение както за интериора и вида

...
Стайните растения са страхотно допълнение както за интериора и вида
Коментари Харесай

Стайните растения, които са опасни за децата и любимците ви!

Стайните растения са ужасно допълнение както за интериора и типа на дома, по този начин и потребни за освежаването и пречистването на въздуха в него. Но не би трябвало да забравяме, че някои растения, могат да бъдат токсични и даже рискови.

Тук сме изредили няколко от тях, които би трябвало в случай че не да изхвърлите, то най-малко да пазите далеко от дребните деца и домашните си любимци!

1. Нарцис

Нарцисът е мощно отровно цвете, макар хубостта си. Могат да причинят гадене и диария, а поглъщането на луковицата може да е съдбовно.

2. Зюмбюл 

Въпреки външния тип и чудния им мирис, тези растения могат да са също толкоз рискови, колкото нарцисите и да доведат до гибелта на домашните любимци.



3. Спатифилиум
 На какво ни учи гледането на домашни растения? На какво ни учи гледането на домашни растения?
За доста хора това да имат саксии вкъщи когато са дребни е просто даденост. Тогава цветята се гледат от мама и баба, само че хората не разруши...

Едно от най-предпочитаните стайни растения, пречистващи въздуха. Но той е и рисков, даже за възрастните хора, в случай че попадне в устата им. Подува устни и език, а от време на време даже е и съдбовно!

4. Хортензия

Пъпките от хортензия доста постоянно са желана част на цветето от котките и кучетата, само че те предизвикват диария, болки в корема, затруднено дишане, а от време на време даже и кома. За това ги дръжте далеко от тях и внимавайте!

5. Английски бръшлян

Това красиво растение много постоянно краси къщите на доста хора, само че то е пъклен отровно както за животни и деца, по този начин и за възрастните. Повръщане, гърчове, затруднено дишане, а в по-тежки случаи парализа и кома.
 Тези стайни растения пазят от жегата през лятото! Тези стайни растения пазят от жегата през лятото!
Колкото повече растения има един дом, въздуха е толкоз по-чист, по същия метод както дърветата в природата прочистват въздуха и подсил...



6. Алое вера

Въпреки че алоето е потребно за кожата и спомага доста от кожните проблеми, би трябвало да не забравяме, че то нервира червата, за това дръжте надалеч от животните!

7. Олеандър

Въпреки нежния му и мил тип, това растение е ужасно отровно и даже едно малко листенце попаднало в организмът на любимеца ви, може да е съдбовно за него. Децата също са много уязвими по отношение на него, за това го дръжте надалеч и от тях. При възрастните също може да докара до аритмия, уязвимост, виене на свят. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР