Статията е публикувана списание Politico. Авторът Райън Хийг е редактор

...
Статията е публикувана списание Politico. Авторът Райън Хийг е редактор
Коментари Харесай

Politico: Кой кой е по време на българското председателство

Статията е оповестена списание Politico. Авторът Райън Хийг е редактор и старши сътрудник на списанието в Европейски Съюз, бил е представител на някогашната еврокомисарка Нели Крус от 2012 до 2014 година Преводът е на Actualno.com .
България, която е е един от най-новите и най-бедните членове на Европейския съюз, е изправена пред големи провокации, защото стартира мандата ѝ като ръководител на Съвета на Европейски Съюз.
Девизът на българското председателство може да е „ Съединението прави силата ", само че страната ще би трябвало да се оправи с диалозите за Brexit и идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз, до момента в който се бори с проблеми във вътрешнополитически проект, където ограниченията против корупцията са подложени на пресечен огън. Доверието към политиците е ниско, а за първи път в посткомунистическата история на страната популистка партия ( " Обединени патриоти " ) стигна до ръководството.
Българското държавно управление разгласи, че целите на страната за европредседателството са с фокус върху бъдещето на Европа, възстановяване на връзките със Западните Балкани, цифровия обединен пазар и сигурността и стабилността.
Ето кои политици би трябвало да следите по време на българското председателство:
Бойко Борисов, министър-председател



Борисов е с може би най-любопитната биография от политиците, стоящи отпред на стрени от Европейски Съюз. Бивш телохранител и карате занаятчия, той е министър председател за трети път и един от хората, които заявяваха, че Европейски Съюз не може да си разреши тежък Brexit. Още в първия си мандат като министър-председател Борисов съобщи, че се надява България да се причисли към Шенгентското пространство, само че това към момента не се е случило. Обикновено употребява преводач за диалози на британски и постоянно може да бъде забелязан да " играе " на смарт телефона си по време на срещи. Борисов е с може би най-любопитната биография от политиците, стоящи отпред на страни от Европейски Съюз. Бивш телохранител и карате занаятчия, той е министър председател за трети път и един от хората, които заявяваха, че Европейски Съюз не може да си разреши тежък Brexit. Още в първия си мандат като министър-председател Борисов съобщи, че се надява България да се причисли към Шенгенското пространство, само че това към момента не се е случило. Обикновено употребява преводач за диалози на британски и постоянно може да бъде забелязан да " играе " на смарт телефона си по време на срещи.
Мария Габриел, Еврокомисар

Няма българин в Брюксел с по-голям шанс през 2017 година от Габриел. Избрана видимо от на никое място (беше евродепутат, само че нископоставен) да замести Кристалина Георгиева, която напусна Европейската комисия, с цел да оглави Световната банка, Габриел освен завоюва " съкпа " еврокомисарска роля, само че и статутът ѝ на фаворитка в ЕНП я отбрани от етичен и политически надзор (според някои работата, която прави, не е изключително добра). Късметът най-вероятно ще я напусне през 2018 година Тя ще би трябвало да покаже политическата си воля и да отбрани името на ЕНП.
България не съумя да " покрие " проблемите с корупцията, които породиха в страната, а настоящето съдружно държавно управление - ръководено от ГЕРБ, която е член на ЕНП - е подкрепено от крайнодесни партии. Като някогашен вицепредседател на ЕНП и брачна половинка на Франсоа Гейбриъл, върховен чиновник в партията, Габиел има добра позиция да заглуши проблемите, зародили в София.
Димитър Цанчев, дипломат на България в Европейския съюз

Като дете е бил артист (баща му Цанчо Цанчев е режисьор), някогашен публицист, идва от едно от най-известните фамилии в България. Бил е шеф отдел " НАТО и Европейска политика за сигурност и защита " в Министерство на външните работи.
Лиляна Павлова, министърът на Българското председателство

Павлова въодушевено предава " про-ЕС " посланията, където и да отиде. В края на 2017 година съобщи пред Politico, че най-важните думи за нея са " единение " и " компромис ". " Ние в действителност се стремим към взаимни отстъпки, когато е належащо. Искаме общи решения, без значение защо става въпрос ", сподели тя.
Мина Андреева, зам.-говорител на Европейската комисия
Мина е гласът на Брюксел и дясната ръка на Жан-Клод Юнкер. Тя е безспорната звезда на Европейската комисия. Преди време Politico я съпостави с поп дивата Бритни Спиърс.
Мина е млада, интелигентна и надъхана. И работи от 8 ч. до 22 ч. Тя постоянно пътува с Жан-Клод Юнкер по света, а когато е в Брюксел, комуникира с публицистите – еднообразно ловко на британски, френски и немски.
Валери Симеонов, вицепремиер

Симеонов е противоречива фигура и член на обединението " Обединени патриоти ", която стана трета политическа мощ след предварителните избори през март предходната година. През октомври 2017 година Симеонов беше приет за отговорен за подбудителство към ненавист към роми.
В своя тирада той ги назовава " нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни , изискващи право на заплати, без да работят, искащи лечебни заведения по болест, без да са заболели, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за дами с инстинкти на улични кучки ".
Ако някой би трябвало се тормози за българското държавно управление по време на председателството, това е Симеонов.
Румен Радев, президент

Бивш пълководец на военновъздушните сили и мистериозен водач, Радев е подкрепян от опозиционната Българска социалистическа партия (БСП) и е де факто претендент на Русия на президентските избори през 2016 година България има дълга история на пробутване на съветските ползи, а изборът на Радев наподобява като знак на завръщане към тази традиция, изключително откакто преди него президент беше Росен Плевнелиев. От избирането си Радев демонстрира изненадваща самостоятелност от партията, която го издигна, като наложи и несъгласие върху проектозакон за битка с корупцията, за който се смяташе, че няма да извърши функционалностите си.
Георги Готев и Красен Николов, публицисти
Готев и Николов са мозъците зад BulgarianPresidency.eu - уебсайт, който твърди, че " оказва помощ на тези, които се интересуват от България в връзките ѝ с Европейски Съюз и от българското председателство. Готев е прочут с това, че от дълго време е влезнал под кожата на представителите на Европейска комисия. Николов от своя страна е правосъден кореспондент.
Сергей Станишев, водач на Европейските социалисти

Партиите имат избор по време на европредседателството: да се съберат в отбрана на националните ползи и горделивост, или да се драпат между тях, като употребяват представителствата си в Европейски Съюз за вътрешнополитически цели. Това че партиите от център-ляво в България са отвън ръководството ще покаже до каква степен Станишев може да бъде " великодушен " към своите политически противници.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  Brexit не е най-големият проблем на Европа Brexit не е най-големият проблем на Европа  Краят на една страница от историята на Балканите? Краят на една страница от историята на Балканите?  2017 година - белязана от етническото пречистване на едно малцинство 2017 година - белязана от етническото пречистване на едно малцинство  Заради Brexit мястото на Англия на международната сцена стартира да изстива Заради Brexit мястото на Англия на международната сцена стартира да изстива  Протестите в Иран се насочиха против религиозната уточненост Протестите в Иран се насочиха против религиозната уточненост Интервю Още Кристияна Любенова: Когато знаеш какви са правата ти, не си безсилен
Знаят ли българите що е то право? Какви са главните им прав...
Томас Енгер: Хората са запленени от скандинавския метод на живот Кметът на Габрово: През 2017-та реализирахме обекти за 30 млн. лева Иван Костов: АЕЦ " Белене " е губещ план Кметът на най-голямото село в България: Тук получаваш удобствата коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Почина раненият при гърмежа до метростанц...
Мъжът, за който бе обявено, че е получил съществени пострадвания след гърмеж покрай метростанция " Ворбю " в Стокхолм, е умрял, съобщи...
Нашият народ постоянно, където е влизал, е по... Volvo XC90 T8 Excellence: Къде е прикрито шв... Австралия се задушава от рекордни жеги Иран: Бившият президент Ахмадинеджад е зад... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Издирваният Росен Ангелов се е самоубил
Издирваният за шесторното ликвидиране в Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил, съобщи БГНЕС. По първични данни Ангелов се е самоуби...
Младен Маринов: За момента не можем да каж... Дневен хороскоп за 8 януари Седмичен хороскоп за 8-14 януари Взрив в Стокхолм до метростанция, двама ра... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Отношенията с Турция: Не би трябвало да забра...
" Нещо да сте чували за участие на Турция в Европейски Съюз? Аз не съм. Ние приказваме за разговора. Ние до момента сме се стремили да имаме положителни връзки,...
Глобиха Цацаров с 300 лева, не подал имотна... Измамата в клипа за европредседателството Демокрацията не е измислила нищо ново осве... Новините: Най-важното за деня, 7 януари  www.expert.bg  Промени в придвижването в София поради европредседателството Промени в придвижването в София поради евро...  Между 10 и 20% от потребителите са теглили бърз заем през декември Между 10 и 20% от потребителите са тегли...  Невероятно мощна тирада на Опра Уинфри на премиите Невероятно мощна тирада на Опра Уинфри на н...  Експерт: Биткойнът самичък по себе си е нечиста сделка Експерт: Биткойнът самичък по себе си е спек...  www.iwoman.bg  Черни рокли и безмълвен митинг на Златните глобуси Черни рокли и безмълвен митинг на Златни...  Отбелязваме Бабинден Отбелязваме Бабинден  3 значими ритуала за еластична кожа 3 значими ритуала за еластична кожа  Седмичен хороскоп за 8 - 14 януари Седмичен хороскоп за 8 - 14 януари  http://www.sportlive.bg  Зидан след новото отчаяние: Трябва да забравим за купата Зидан след новото отчаяние: Трябва...  Новият в Ботев подписва през днешния ден за две години Новият в Ботев подписва през днешния ден за две годи...  Трипъл-дабъл на Уестбруук не стигна за победа на Оклахома, Лейкърс прекъсна черна серия (Резултати + ВИДЕО) Трипъл-дабъл на Уестбруук не стигна за п...  ЦСКА прави финален опит за Камара ЦСКА прави финален опит за Камара Интервю Още Кристияна Любенова: Когато знаеш какви са правата ти, не си безсилен
Знаят ли българите що е то право? Какви са главните им прав...
Томас Енгер: Хората са запленени от скандинавския метод на живот Кметът на Габрово: През 2017-та реализирахме обекти за 30 млн. лева Иван Костов: АЕЦ " Белене " е губещ план Кметът на най-голямото село в България: Тук получаваш удобствата Нови Най-четени Най-коментирани Politico: Кой кой е по време на българското председателство... 16 0 Какви другари са зодиите Рак, Лъв и Дева... 58 0 Съкилийник на Росен Ангелов: Той не е килърът от Нови Искър... 36 0 Седмичен ЛЮБОВЕН хороскоп за 8-14 януари... 60 0 XV Световен конкурс за детско хайку 2017-2018... 27 0 Издирваният Росен Ангелов се е самоубил 9282
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР