Стартирането на собствен бизнес е една от най-добрите възможности за

...
Стартирането на собствен бизнес е една от най-добрите възможности за
Коментари Харесай

Франчайз модел за успешен бизнес старт

Стартирането на личен бизнес е една от най-хубавите благоприятни условия за кариерно развиване на всеки, който желае да има свободата да взема решения и самичък да ръководи посоката си на развиване. Наред с тези позитивни аспекти предприемачеството крие и някои опасности, свързани с потребността от първичен капитал и налагането на нов артикул или услуга на пазара.

Един от най-изпитаните във времето способи за триумф на такова начинание е франчайзът. Според изследване, извършено от Оксфордския университет, озаглавено " Стойността на франчайзинга ", франчайз фирмите записват 1.8 пъти по-голям размер продажби от конкуренцията и са в положение да генерират 2.3 пъти по-голям брой работни места от самостоятелните компании. Необходимо е само знание за локалния пазар и потребностите на локалните консуматори. Базирайки се на него, получателят на франчайз лиценз може да изготви своята тактика за предлагането на световна марка с към този момент построени имидж и публика.

По този модел работи и един от международните водачи в региона на логистиката и маркетинга - Mail Boxes Etc. (МВЕ). С повече от 3150 лични и франчайз центъра в 52 страни по целия свят компанията предлага професионални услуги в областта на доставките, микрологистиката, графичния дизайн и щемпел, ръководство на електронни магазини и други услуги за потребностите на дребния и междинния бизнес. От две години тя
има и посланичество в България,
което на собствен ред поддържа развиването на локалните бизнесмени. В бизнеса си в страната МВЕ слага на фокус услугите за пакетиране и доставка на артикули, както и цялостни фулфилмънт решения за онлайн търговците, които се оказват най-търсени и нужни на пазара. Компанията разполага със сериозен професионален експертен опит и достъп до технологии за вярното пакетиране на всевъзможен тип предмети, в това число скъпи товари, хранителни артикули или такива с ексцентрични размер и размери. Благодарение на необятната си интернационална мрежа от офиси и съглашения с редица куриерски и логистични компании МВЕ може да предложи най-подходящия и наличен метод за превоз до всяка точка на света, даже и оттатък океана.
Реклама
" МВЕ България " дава опция на всеки, които желае да стартира личен бизнес или да надгради обсега на актуалната си активност, да кандидатства за
приемане на франчайз лиценз.
Наред с безспорните преимущества като достъп до одобрена международна марка и договорни връзки с изпитани подизпълнители компанията обезпечава постоянни образования за шерване на познания и опит с бъдещите притежатели на МВЕ центрове. Доказателство за триумф на модела е опитът на първия франчайзополучател в страната - Мирослав Маладжиков от град Троян:

" Познавайки потребностите на локалния бизнес, за мен беше елементарно да преценява кои услуги от портфолиото на МВЕ мога да предлагам в района. Колегите от централния офис ми оказаха огромна поддръжка в целия развой по отварянето на центъра в Троян - от избора на място, през образования за метода на работа до правене на бизнес проект. Само за 8 месеца работа съумях да направя работата на центъра печеливша ", разяснява той.

Редицата сходни образци за сполучливия франчайз модел на MBE Worldwide в международен мащаб носят и влиятелна премия на компанията. Този септември тя беше отличена с бронз на Европейските франчайз награди 2023 година в категорията " Международна марка ". Конкурсът се провежда от Европейската асоциация за франчайзинг, чиято съществена роля е да разпространява франчайз комерсиалните връзки. А самата категория се връчва за съществени достижения на организациите в разширението им отвън вътрешния пазар. MBE Worldwide съумява да победи конкуренция от седем други компании, с цел да завоюва високото самопризнание за своя прогрес в разрастването на бизнеса си по целия свят.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР