Старши-треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде традиционната си пресконференция

...
Старши-треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде традиционната си пресконференция
Коментари Харесай

Любо Пенев преди мача с Лудогорец: Не искам да ми се пречи от съдиите, очаквам професионализъм и безпристрастност

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Старши-треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде обичайна си конференция преди гостуването на Лудогорец от последния за годината 18-и кръг на efbet Лига.

„ Очакваме да създадем добър мач, да играем добре и да има голове. Това не е малко. Играем добре, подобряваме нашата игра във всеки един мач. Побеждаваме, когато играем с човек по-малко. Чакаме положителни страсти. И преди съм го казвал, чакам от съдиите професионализъм и безпристрастност “, сподели Пенев.

Toй бе безапелационен, че съдийството е един от главните проблеми в българския футбол. 

" Съдийството е един от главните проблеми и това би трябвало да се реши един път вечно. Той не е от през днешния ден и през вчерашния ден, а от доста години. Трябва нещата да се подобрят оптимално. Не подлагам на критика съдиите. Когато един арбитър е неутрален и свири каквото би трябвало да отсъди, си върша заключения - тук работим добре, тук вършим неточности. Ние сме единственият тим в Европа, който за толкоз пай интервал е играл 5 мача с човек по-малко. Това е връх. Един загубихме, четири спечелихме. ", добави Пенев.

" Не би трябвало да търсим проблем там, където го няма. Кашай - какво ще стане, в случай че го махнат? Изгоряха съдии, които са бушончета. Проблемът не е там, а на друго място. Шапката, която управлява целия развой. Там е казусът. Нямам срещу безусловно никой, само че дано развиваме футбола. Стана доста време, откогато това управление ръководи и не виждам никакви плюсове.

Лудогорец приема ЦСКА 1948 в Разград на 13 ноември (неделя), а конфликтът е от 17:30 часа.

 

Обрат: Садио Мане бе включен в състава на Сенегал и ще играе на Световното

Садио Мане публично бе включен в листата от 26 играчи, които селекционерът на Сенегал Алиу Сисе повика за Световното състезание в Катар. Още в четвъртък от федерацията разкриха, че нападателят на Байерн (Мюнхен) ще бъде в разширения състав, като докторите на националния тим на страната ще създадат всичко допустимо да го възстановят за мачовете на носителя на Купата на Африка. Според немския публицист Кристиан Фалк управлението на немския първенец е останало много недоволно от решението на футболната федерация на Сенегал. Мане се контузи при безобидна обстановката при успеха на Байерн над Вердер (Бремен) с 6:1 във вторник. Първият мач на Сенегал на Мондиал 2022 е на 21 ноември против Нидерландия. " Лъвовете от Теранга " са в група още с Еквадор и домакините от Катар.  

 

България стартира подготовка в понеделник: " Лъвовете " ще се готвят за контролите против Кипър и Люксембург

Националният тим на България ще започва подготовката си за идните другарски дуели против Кипър (16 ноември) и Люксембург (20 ноември) в понеделник на Националната футболна база в „ Бояна “. На идната заран отборът ни лети за Ларнака, а селекционерът Младен Кръстаич ще даде брифинг за медиите в 17:00 ч. локално време на стадион „ АЕК Арена “. В 18:30 ч. стартира формалната подготовка на „ лъвовете “, която ще се организира на ст. „ Сотира Мунисипал “. В 20:00 ч. на 16 ноември България излиза против домакина Кипър. След това  родният внушителен тим ще отпътува за Люксембург на 19 ноември, събота, като конференцията на Младен Кръстаич е планувана за 18:00 ч. на „ Стад дьо Люксембург “, където минути по-късно ще започва и формалната подготовка на състава ни. България излиза против Люксембург на 20 ноември в 16:00 ч. българско време. Отборът ни се прибира на летище „ София “ в 23:00 ч.

 

Леброн Джеймс: Звездата на Лейкърс ще пропусне идващия мач на отбора против Сакраменто

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс ще пропусне идващия мач на отбора, откакто разтегна мускул в региона на левия адуктор по време на четвъртата поредна загуба на „ езерняците “ в НБА в сряда вечер. Ядрено-магнитен резонанс не разкрил разкъсвания във въпросния мускул, съобщи старши треньорът на калифорнийци Дарвин Хам. Разтежението се появи по време на последната четвърт при провалянето от градския противник Ел Ей Клипърс със 101:114. Вторият водещ изпълнител в историята на Лигата контузи мускула покрай слабините си и незабавно се насочи към съблекалните. Лейкърс одобряват Сакраменто в събота заран българско време, преди да гостуват на Бруклин Нетс два дни по-късно. В идващите четири дни „ езерняците “ нямат мачове, което значи, че ЛеБрон може да получи осем поредни дни отмора, до момента в който не играе в единствено две срещи. Джеймс успокои почитателите на калифорнийци, че травмата не е сериозна, колкото разтежението в слабините на Коледа през 2018 по време на дебютния му сезон в Лос Анджелис. Тогава той бе в лазарета в продължение на месец. Леброн е водещ изпълнител на отбора с 24.9 точки приблизително на мач, без значение от продължаващата болежка в лявото ходило, която го принуди да пропусне загубата от Юта Джаз в понеделник. Той има и 8.8 битки и 6.9 асистенции приблизително на мач в юбилейния си 20-и сезон в Лигата. Независимо от мощните изяви на " Краля " на паркета, Лейкърс са с втория най-лош баланс в НБА – 2 победи и 9 загуби.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР