Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино призна, че

...
Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино призна, че
Коментари Харесай

Почетино разкри какво е казал на играчите си на почивката

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино призна, че е споделил на играчите си на полувремето на реванша с Барселона да изхвърлят от главите си всички отрицателни мисли, което съгласно него е било ключът към отстраняването на каталунците и класирането за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Снощи в Париж двата тима и първенецът на Франция продължи към идната фаза с общ резултат 5:2, като по този начин избегна фиаското от 2017 година, когато загуби с 1:6 на реванша от същия противник и отпадна, макар че бе спечелил първия мач с 4:0.

" През първото полувреме мислехме прекалено много и прекомерно постепенно. Мислите ни бяха върху класирането, а не върху това по какъв начин играем. Казах на играчите да разкарат тези отрицателни мисли и да мислят единствено за мача. Не бях удовлетворен от играта ни през първото полувреме и го споделих на футболистите. Такива неща се случват. През второто полувреме бяхме доста по-бойки. Най-важното е, че успяхме да се класираме и се надявам всички негавитни мисли към този момент да са зад тила ни ", съобщи аржентинският ментор.

Той отличи особено вратаря Кейлор Навас, който извади куп удари на гостите, в това число и дузпа на Лионел Меси при 1:1 в самия завършек на първото полувреме.

" Той изигра страховит мач и ни избави в сериозен миг. Трябва да му благодарим ", сподели още Почетино.

Колегата му Роналд Куман беше разочалован от отпадането на Барселона.

" Мисля, че заслужавахме освен това с представянето ни. Резултатът трябваше да бъде най-малко 2:1 за нас на полувремето. Ако имахме задатък на почивката, втората част щеше да бъде напълно друга ", съобщи холанецът.

" Да, ние отпадаме, което е това, което има значение в спорта. Но ние напущаме шампионата с вдигната глава. Имахме благоприятни условия да затрудним противника, бяхме по-добрият тим в огромна част от мача и поехме опасности, като пазехме персонално в отбрана. В първия мач обаче те бяха убийствено ефектевни пред вратата ни, а през днешния ден ние не бяхме такива. Те вкараха четири гола на нашия стадион, а ние единствено един тук. Но не мога да съм сериозен към тези пропуски. Мисля, че по-скоро ни липсваше шанс. Техният вратар бе " Играч на мача ". Ние имахме шансове, само че просто не се възползвахме от тях ", разяснява още Куман.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР