Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол за

...
Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол за
Коментари Харесай

Барчовски: Бяхме убедителни, не обичам да се излагам и ще искам да стоим добре

Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол за мъже - Росен Барчовски, остана удовлетворен от успеха над Австрия с 85:71, с която отборът си обезпечи място в главния стадий на квалификациите за Евробаскет 2025, а не пропусна да напомни и сериозните рецензии измежду провалянето в Норвегия на старта на предварителните пресявки.

„ Ще върна нещата към първия мач с Норвегия. Сега желая да ги чуя, само че не ги слушам, а тогава ги чувах доста добре “, обърна се селекционерът към критиците.

„ Казах на момчетата, че аз съм слушал доста такива неща, а тях би трябвало това нещо да ги окуражи и да покажат на терена, че могат и че могат да компенсират неналичието на мощни и опитни играчи. Казах им, че не са за подценяване и че имат чест, и би трябвало да играем все по-добре. Ние сме по-добри играчи, а станахме по-добър тим и закономерно спечелихме. Днес бяхме безусловно безапелационни. Ако мачът през днешния ден не беше толкоз наложителен, щях да дам повече отмора на Павлин Иванов и Коди Милър-Макинтайър, тъй като се умориха доста и разликата щеше да стане повече. Изиграхме мача като хората. Пак желая да се върна, когато искаш да критикуваш, го прави доброжелателно, а в случай че го правиш злобно, по-добре се скрий някъде “, разяснява още Барчовски.

„ Дойде ни самочувствието последователно през първото полувреме. Добър мач с Австрия, на нас ни пристигна самочувствието и играхме тактически добре. Благодаря на щаба си, тъй като това са момчета, които схващат от баскетбол и аз ги чувам “, добави селекционерът на българския отбор.

Попитан за идните през август предварителни олимпийски квалификации в Турция, Росен Барчовски разяснява:

„ Ние сме тези 12 индивида. Брандън Йънг ще смени Коди Милър-Макитайър, ще забележим в придвижване по какъв начин ще се оправя. Имаме на разположение Константин Паисиев, който е упражнявам с нас, а другите са на плаж, които са картотекирани. Ако се наложи някаква смяна, ще крещя момчетата от националния тим до 20 години. Ще бъдем освободени, само че ще играем против доста по-класни тимове. Аз не обичам да се посрамвам и ще желая и там да стоим добре. Имаме три дни отмора и по-късно ще се готвим за шампионата в Истанбул “, приключи селекционерът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР