Старши треньорът на МФК Спартак Симеон Христов е изключително доволен

...
Старши треньорът на МФК Спартак Симеон Христов е изключително доволен
Коментари Харесай

Треньорът на МФК Спартак Симеон Христов: 12 години работихме за това 12-о място в Европа

Старши треньорът на МФК Спартак Симеон Христов е извънредно удовлетворен от големия триумф, който неговите ученици реализираха в Шампионската лига по плажен футбол. Варненци заеха влиятелното 12-о място в шампионата в Португалия, където противници на родния аматьорски отбор бяха тимове с големи бюджети и скъпи играчи.

" Постижението ни е плод на труда на голямо количество хора, които са били част от отбора през всичките тези 12 години, в които се занимаваме с плажен футбол. Всички играчи, които през този интервал градиха тима и равнището му, имат пръст в това достижение. Дълбоко желая да подчертая, че освен тези 10 индивида, които бяха в Назаре са забъркани в този триумф, а и всички останали, които останаха по разнообразни аргументи във Варна. Те също са част от този тим, тъй като всички тези старания да вървим малко-помалко напред дадоха в този момент този резултат. Така че всички футболисти, минали за тези 12 години през отбора, могат да се гордеят с това 12-о място, то е и тяхна заслуга ", сподели Христов.
Той призна, че с цел да заминат за Португалия, са разчитали на себе си и свои другари. " Ние сме дилетанти, отделяме от свободното си време за тази наша обич и лишенията, на които се подлагаме, мъчно могат да бъдат разказани с две фрази. Шапки долу за тези хора, които ни подават ръка и ни оказват помощ от финансова позиция. Участваме на тези надпревари като намираме средства доста мъчно. В огромната си част ни оказва помощ близки другари, които обичат играта, обичат тима и спорта ", разяснява Симеон.
За него триумфът е голям поради противниците, против които се изправиха спартаклии. " Като се тегли чертата, това 12-о място е един величествен триумф за играчите и спонсорите, защото мерихме сили като еднакъв с еднакъв с тимове, чиито бюджети са несравними в десетки пъти по отношение на нашия. Техните играчи са цялостни експерти, а щабовете и организацията им са с бройка колкото на нашите играчи. Три от тимовете, които срещнахме - Спортинг, Брага и Фалфала, бяха в Назаре с щабове от 30 до 40 индивида, а ние бяхме единствено 10 играчи и един треньор в мое лице, който се постановяваше да влиза да оказва помощ на тима, тъй като седем срещи за седем дни са тежко съревнование ", счита варненският треньор, който е отпред и на националния тим.
За шампионата той бе привлякъл най-хубавия играч на Гърция - Константинос Папастадопулос и първенецът на Англия с Арсенал и национал на страната си Терънс Боу: " И двамата са мои другари от дълги години и от доста време витаеше тази концепция да ги поканя. Сега имахме кадрови проблеми аз ги помолих да се причислят към нас и те одобриха задушевно концепцията ".
Успехът сигурно прави Христов и тима му още по-жадни за огромни достижения. " Много ще се веселя това да не е максимума на опциите, което имаме, тъй като аз съм уверен, че в случай че подобрим още организацията, както и работата си като екип, и в случай че се намерят повече хора, които стоят зад нас, ще можем да продължим да пазиме това достижение, а и за какво не да помечтаем за нещо по-сериозно. Безспорно за мен персонално най-голямото достижение в Назаре е точно признанието, което получаваме от толкоз класни и съществени тимове в Европа. Първо направихме усещане с класирането си, а и всички видяха, че сме един извънредно сериозен тим със състезатели, които умеят да играят плажен футбол на високо европейско равнище. Освен, че получихме похвали за класирането ни, получихме и много оферти за бъдеща работа с огромни тимове от Европа ", разкри Христов.
" Накрая желая още един път да благодаря на безусловно всички хора и другари, които през тези 12 години са били част от тази концепция, давали са каквото могат в името на тима и този триумф е в действителност за всички, които се трудихме и положихме доста съществени старания в тази посока. Отборът ни към този миг наброява 18-20 индивида, само че една част от тях заради разнообразни аргументи не съумяха да участват с нас в Назаре. Това обаче по никакъв метод не омаловажава техния дял за постигането на този резултат ", приключи треньорът на МФК Спартак.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР