Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира причините за загубата

...
Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира причините за загубата
Коментари Харесай

Дамбраускас беснее: Това е напълно неприемливо!

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас разяснява аргументите за загубата с 2:3 от Локомотив Пловдив. Той бе безапелационен, че е тотално недопустимо за разградчани да позволяват три гола в един мач. За него мачът е излязъл отвън надзор в края на първата част, когато „ смърфовете “ направиха цялостен поврат в резултата с два бързи гола.

" Тотално недопустимо е да допуснем три попадение. Стартирахме мача добре, успявахме да изолираме пространства и да създадем обстановки двама на двама или трима на трима, само че всичко рухна в края на първата част. Твърде леко губехме топката и това ни коства ужасно скъпо. В началото на второто полувреме реагирахме добре, изглеждахме рискови с няколко обстановки, които създадохме във финалната третина, само че когато ти вкарат три гола, е доста мъчно да спечелиш, против който и да е отбор “, разяснява Дамбраускас.

" Най-вече грешките в първата част доведоха до загубата. Ще ги проучваме с видео. Едно е ясно – би трябвало да сме по-спокойни и да действаме с повече кураж и убеденост, когато ни пресират. Може би действаме с ментални обременености и не можем да намерим ритъма си. Не може да позволяваме по три гола, би трябвало да намерим бързо решение “, добави той.

" Трябва да се погледнем в огледалото и да се запитаме за какво се провалихме, за какво сгрешихме. Ще стартираме още от на следващия ден работа, с цел да отстраняваме тези неточности “.

" Не можем да разделяме мачовете, всеки от тях е значим. Единственото, което има значение е идващият мач. Ако се подобряваме мач след мач, съм сигурен, че ще решим проблемите “, сподели още наставника на „ орлите “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР