Ботев Пловдив започна със загуба плейофите в групата на отборите

...
Ботев Пловдив започна със загуба плейофите в групата на отборите
Коментари Харесай

Ботев Пд с грешна стъпка срещу Славия в Пловдив

Ботев Пловдив стартира със загуба плейофите в групата на тимовете сред седмата и десетата позиция, откакто отстъпи на Славия посред Пловдив. Единственото и победно попадение означи капитанът на " белите "  Галин Иванов.

Пловдивчани стартираха по-добре и можеше да излезе напред в резултата още в осмата минута. Тогава Джеймс Ето’о получи в половината на Славия и с превъзходен пас сред Виктор Генев и Венцислав Керчев изведе на скорост отдясно в наказателното поле Уме Емануел, който стреля към далечния ъгъл около вратаря Светослав Вуцов, само че топката мина около гредата в навън.

Последваха по-спокойни минути, като домакините държаха контрола върху притежанието на топката, само че стигнаха само до неточни изстрели на Константинос Балоянис, Мохамед Брахими и Ето`о. Футболистите в бяло, до този миг, нямаха удар към вратата на Хидайет Ханкич.

В 24-ата минута футболистите на Ботев и почитателите желаеха дузпа в своя изгода. Балоянис получи топката на левия фланг, влезе в наказателното поле и опита да откри Уме Емануел, който падна на тревата след прикосновение с Исак Соле, само че основният арбитър Георги Давидов даде знак играта да продължи. Нигерийският футболист на „ канарчетата “ продължи да се превива на терена, само че в последна сметка нарушаване и дузпа не бяха отсъдени, защото Соле наподобява е играл първо с топката, преди да смъкна на земята съперника си.

След половин час игра късметът покри „ белите “. Мохамед Брахими проби през центъра и стреля. След рикошет в бранител Вуцов беше заловен в крачка, само че за негово благополучие топката мина на сантиметри около десния му непряк дирек в корнер.

Славия обаче първи означи в 33-ата минута, откакто разиграха по превъзходен метод заучено състояние от корнер. Той бе изпълнен от Тони Тасев,, който направи чудесно двойно подаване с Мартин Сораков. Топката се върна в Тасев, който центрира в наказателното поле, а там Галин Иванов хвана неподготвена отбраната на Ботев и от към дузпата с едно допиране не остави шансове на Ханкич - 0:1.

Три минути преди края на постоянното врме на първата част " белите " бяха чного покрай втори гол. Вратарят на домакините Ханкич мазета едно центриране отдясно в наказателното поле, само че топката попадна в Соле. Той мина сред трима играчи на Ботев, влезе в наказателното поле, размина с техника и Антоан Конте, след което шутира от чудесна позиция, само че Ханкич реагира и предотврати сигурен гол.

В 50-ата минута Светослав Вуцов извърши нарушаване против Мохамед Брахими. Георги Давидов незабавно сподели червен картон на вратаря, който бе финален човек. След намесата на ВАР Давидов преразгледа обстановката и промени решението си, като сподели жълт картон на вратаря и остави фаула за Ботев, което вбеси публиката на домакините.

В 59-ата минута удар на Мертенс мина около вратата. Четири минути по-късно Мартин Секулич направи непростителен пропуск. Ивелин Попов сложи топката на главата на нападателя, а той от метър до голлинията нацели страничната греда. В 80-ата минута Вуцов улови елементарно удар на Нвачукву, ориентиран в тялото му. Пет минути по-късно Секулич още веднъж пропусна да изравни. Балоянис центрира меко в наказателното поле, Ивелин Попов остана под топката, само че тя стигна до Секулич, който вместо да шутира реши да подава и сбърка.

В третата минута на добавеното седемминутно продължение Вуцов предотврати сигурен гол, парирайки мощен удар на Нвачукву.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР