Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след обрата

...
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след обрата
Коментари Харесай

Илиан Илиев: На полувремето убедихме играчите, че можем да обърнем Левски

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев приказва след обрата на „ Герена “. „ Моряците “ стигнаха до успеха с 2:1, макар че останаха с човек по-малко в края на първата част. Наставникът на варненци счита, че половината футболисти на Левски са си помислили, че мачът е завършил при 0:1 и аления картон. Илиев разкри, че на полувремето е съумял да убеди своите играчи, че могат да извърнат мача.

„ Първото полувреме не го изиграхме добре. Футболистите прегоряха и не направихме нищо. Искахме да търсим празните пространства, Левски не ни разреши и справедливо водеше на полувремето. Стана изгонването, видях в съблекалнята много хора бяха навели главите и трябваше да ги убедим, че можем да обърнем мача. Казах им също, че обърнахме Локо Пловдив от 2:0, 3:2. Манталитетът в България го знаем, половината от Левски са си мислели, че мачът е приключил при 1:0 и човек повече. Само са си мислили с какъв брой ще ни победят. Всеки във Варна говореше, че в този момент е моментът след 62 години да победим и по тази причина влязохме по този начин пренавити “, показа Илиев, представен от dsport.

„ Като се получат нещата е елементарно да се вършим на герои. Важното е, че използвахме нещата, които искахме. Прибрахме се добре, Левски стартира да играе по-плахо и използвахме това, което желаеме - бързи контраатаки при всяко лишаване на топката. Ако не съм вярвал, сигурно и футболистите в съблекалнята нямаше да го повярват “, сподели още наставникът на ''моряците''.

„ На полувремето споделих на Илиан (Илиан Илиев-младши), че няма какво да се прави. Навел главата, подсмърча. като си направил две неточности, няма какво да се прави. Точно младите бяха прегорели. Знам от опит. Сънувам преди мача, че въвеждам 3 гола, ходя на мача, не се получава. Какво да се прави “, добави треньорът на Черно море.

„ Тези победи постоянно дават самочувствие, аз не мисля, че влязохме неприятно първите минути, само че нямаше концепция да ги притиснем. Надяваме се този мач да е повратна точка, да не редуваме и да сме на полюси. Трябва да търсим нашата си цел – шестицата'', посочи той.

„ Не съм гледал гола на Левски, само че има няколко неточности по принцип. Скъсяване на отдалеченост, атакуване на топката. Лошото е, че я допуснахме грешката в първото влизане на Левски в пенала. Добре, че не използваха обстановката Левски като различен път да усилят преднината. Може би Левски малко ни подцениха, само че не би трябвало да се тормозя от нито една отбрана, това им споделих на полувремето “, показа експертът.

„ Далеч сме от игровото равнище, което имахме предните години. Надяваме се да ни се върне самочувствието и да играем по-добре. Нямаме футболисти, които цялостен мач да бягат в отбранителен проект. Не държим и топката последните мачове, би трябвало да се подобрим “, добави той.

„ Нас тия почивки за националните тимове ни се отразиха добре. Те не бяха почивки, оптимално използвахме. С 10 индивида издържахме физически, от тази позиция към този момент нямаме проблеми “, приключи Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР