Старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира пред

...
Старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира пред
Коментари Харесай

Хаджисотиров недоволства: Навсякъде в Европа има публика! Ощетени сме

Старши треньорът на баскетболния Рилски състезател Людмил Хаджисотиров разяснява пред Спортал признатите през септември ограничения срещу разпространяването на COVID-19, които още веднъж ограничиха достъпа на фенове до спортните зали в цялата страна. Наставникът на носителите на Купата на България няма пояснение за какво не се позволява най-малко 30% от потенциала на оборудванията и се надява да се стигне до компромисен вид в близко бъдеще.

" Имах вяра, че ще се стигне до някакъв компромис и ще се допусне запълването на най-малко 30-50% от потенциала на залите. За страдание, на този стадий това не се прави сякаш. Ние, волейболът, хандбалът и като цяло спортовете, които се играят в зала, са ощетени, тъй като на всички места в Европа има аудитория. Миналата седмица на контролата сред Партизан и Анадолу Ефес залата в Белград беше цялостна. За мен няма пояснение за какво не може да се позволява най-малко 30% от потенциала, в случай че в залите дистанцията и пространството е доста по-голямо от един спектакъл, концерт или даже балет.

Чисто хипотетично разновидността в залите да се популяризира болестта не е по-голяма в сравнение с всички останали места, които изброих. Надявам се министерствата да прокарат вид, който да е по-адекватен и по-логичен, с цел да могат да се позволяват почитатели на мачовете. Беше мъчно предходната година без фенове. За финалите се докоснахме малко до остарялата действителност и беше прелестно с повече последователи, само че в този момент започваме още веднъж без тази поддръжка. Това не е добре и се надявам да има някакво развиване по този въпрос”, съобщи Хаджисотиров.

Както е известно, новият сезон в баскетбола се открива още в понеделник, когато Рилски и Левски ще спорят за Суперкупата на България пред празните трибуни на зала “Универсиада”. На 8 октомври (петък) стартира и шампионата с два мача от първи кръг - Шумен против Рилецо и Ямбол против Балкан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР