Старец от Чили е най-възрастният човек в света. Или поне

...
Старец от Чили е най-възрастният човек в света. Или поне
Коментари Харесай

Мъж от Чили е най-старият човек в света! Възрастта му ще ви смае

Старец от Чили е най-възрастният човек в света. Или най-малко по този начин сочат персоналните документи на Селино Вилянуева, съгласно които мъжът е роден през далечната 1896 година.

Животът на 121-годишния Селино е изпълнен с инциденти. Цял живот селскостопанският служащ се бори с бедността и по този начин и не съумява да сътвори семейство. Затова, когато един ден домът му е изпепелен от пожар, остава на улицата и даже без персонални документи.

За благополучие жена на име Марта се смилява над него и го прибира в къщата си. По това време мъжът е на 99 години и има голям брой здравословни проблеми.

Той съвсем не вижда, не чува добре и мъчно се придвижва. Въпреки това е доста ухилен и радушен и компанията му подхожда на Марта. Жената стартира да се грижи за него, само че и в най-смелите си фантазии не си е показва, че той ще доживее до такава дълбока напреднала възраст.

След като излиза наяве, че истинските документи на Селино са изгорели в пожара, новата му другарка се обръща към управляващите, с цел да му бъдат издадени нови. Така след инспекция на статистическа работа се открива, че старецът е роден на 25 юли 1896 година.

Това го прави с четири години по-възрастен от рекордьорката по дългоденствие от Книгата на Гинес /Наби Таджима на 117 години/ и го трансформира в най-възрастния човек в света.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР