* “Стан­дарт и М3 Ко­мю­ни­кей­шънс съ­би­рат биз­не­са, влас­тта и на­у­ка­та

...
* “Стан­дарт и М3 Ко­мю­ни­кей­шънс съ­би­рат биз­не­са, влас­тта и на­у­ка­та
Коментари Харесай

Чу­де­са­та на Бъл­га­рия вли­зат в ди­ги­тал­ния свят

* “Стан­дарт ” и М3 Ко­мю­ни­кей­шънс съ­би­рат биз­не­са, влас­тта и на­у­ка­та на меж­ду­на­ро­ден фо­рум * Ек­спер­ти об­яс­ня­ват въз­мож­нос­ти­те, ко­и­то от­кри­ва но­ва­та ев­ро­пейс­ка ини­ци­а­ти­ва " Ба­у­ха­ус "
Нес­мет­ни са Чу­де­са­та на Бъл­га­рия и за все­ки ро­до­лю­бец те са не са­мо ис­то­рия, само че и бъ­де­ще. За­то­ва и вся­ка от об­щи­ни­те у нас се стре­ми да по­пу­ля­ри­зи­ра ста­ри­ни­те на своя те­ри­то­рия, да ра­зи­ва кул­тур­ния ту­ри­зъм, да по­каз­ва и прив­ли­ча по­се­ти­те­ли към за­бе­ле­жи­тел­нос­ти­те си.

Кам­па­ни­я­та на " Чу­де­са­та на Бъл­га­рия " на " Стан­дарт " из­пъл­ня­ва ве­че де­сет го­ди­ни та­зи ми­сия. Тя не са­мо раз­каз­ва ис­то­ри­и­те на древ­ни­те па­мет­ни­ци, само че и

ста­на пос­ла­ник на Чу­де­са­та ни по све­та

Ви­зит­на­та кар­тич­ка на стра­на­та ни ве­че не са са­мо дю­ни­те по мо­ре­то или ски пис­ти­те. За пос­лед­ни­те 10 го­ди­ни Бъл­га­рия се из­ка­чи на во­де­що мяс­то в ев­ро­пейс­ка­та сък­ро­вищ­ни­ца и се пре­вър­на в пред­по­чи­та­на дес­ти­на­ция, бла­го­да­ре­ние на кул­тур­но- ис­то­ри­чес­кия ту­ри­зъм.

През март из­брах­ме ТОП 10 на Чу­де­са­та на де­се­ти­ле­ти­е­то - ед­ни от най-прив­ле­ка­тел­ни­те ре­кон­стру­и­ра­ни обек­ти и зна­ко­ви ту­рис­ти­чес­ки дес­ти­на­ции. Още то­га­ва за­я­вих­ме, че кам­па­ни­я­та сла­га нов ак­цент, а имен­но тях­на­та ди­ги­та­ли­за­ция, за­що­то са­мо с по­мощ­та на мла­ди­те та­лан­ти и ин­фор­ма­ци­он­ни­те тех­но­ло­гии ар­те­фак­ти­те ни ще се пре­не­сат ди­рек­тно към бъ­де­щи­те по­ко­ле­ния. 

Как две раз­лич­ни сфе­ри от жи­во­та съ­жи­тел­стват по­зи­тив­но в про­ме­не­ния свят - това е те­ма­та на меж­ду­на­род­ния фо­рум " Кул­ту­ра­та и биз­не­сът за­ед­но в ди­ги­тал­ния свят ", ор­га­ни­зи­ран от не­за­ви­си­ма­та ме­дия " Стан­дарт " в пар­тньор­ство с най-го­ля­ма­та рек­лам­на аген­ция М3 Ко­мю­ни­кей­шънс.

При стрик­тно спаз­ва­не на ко­вид мер­ки­те фо­ру­мът съ­би­ра пред­ста­ви­те­ли на из­пъл­ни­тел­на­та власт, пред­ста­ви­те­ли на на­ци­о­нал­ния и ев­ро­пей­ски пар­ла­мент, кме­то­ве, биз­нес, да­ри­те­ли, неп­ра­ви­тел­стве­ни ор­га­ни­за­ции, ар­хе­о­ло­зи, му­зей­ни и на­уч­ни ра­бот­ни­ци, как­то и ака­де­мич­ни­те сре­ди. Ак­цен­тът на фо­ру­ма са бъ­де­ще­то на бъл­гар­ско­то кул­тур­но - ис­то­ри­чес­ко нас­лед­ство и въз­мож­нос­ти­те за кул­ту­рен ту­ри­зъм, пре­чу­пе­ни през приз­ма­та на ди­ги­тал­ния свят.

На не­го ще бъ­дат пред­ста­ве­ни въз­мож­нос­ти­те за ди­ги­та­ли­за­ция на кул­тур­но­то ни нас­лед­ство как­то с на­ци­о­нал­но фи­нан­си­ра­не, по  ев­ро­пей­ски прог­ра­ми, вклю­чи­тел­но и с но­ва­та ини­ци­а­ти­ва " Ба­у­ха­ус ". а съ­що та­ка и та­ки­ва, в рам­ки­те на еже­год­на­та дей­ност на " Ев­ро­па Нос­тра " - най-го­ля­ма­та ев­ро­пейс­ка­та неп­ра­ви­тел­стве­на ор­га­ни­за­ция за за­щи­та на кул­тур­но­то нас­лед­ство, член на ко­я­то е кам­па­ни­я­та " Чу­де­са­та на Бъл­га­рия ".

В офи­ци­ал­на­та част на фо­ру­ма ще учас­тват ев­ро­ко­ми­са­рят по ино­ва­ции, на­уч­ни из­след­ва­ния, кул­ту­ра, об­ра­зо­ва­ние и мла­деж Ма­рия Габ­ри­ел, ко­я­то е спе­ци­а­лен посетител на всич­ки­те ни ме­роп­ри­я­тия, свър­за­ни с 10-го­диш­ния юби­лей на кам­па­ни­я­та. Из­каз­ва­ния ще нап­ра­ви ге­не­рал­ни­ят сек­ре­тар на " Ев­ро­па Нос­тра " Снеж­ка Ми­хай­ло­вич, как­то и пред­се­да­те­лят на Българска академия на науките Юли­ян Ре­ван­ски.

При­вет­ствие на фо­ру­ма ще нап­ра­ви ми­нис­тъ­рът на кул­ту­ра­та Ве­лис­лав Ми­не­ков.

Из­вън­ред­ни­ят и пъл­но­мо­щен пос­ла­ник на Крал­ство Ма­ро­ко у нас За­кия Ел Ми­да­уи съ­що ще поз­дра­ви учас­тни­ци­те във фо­ру­ма ка­то пос­то­я­нен пар­тньор на кам­па­ни­я­та.

Ев­ро­де­пу­та­тът Ис­кра Ми­хай­лова, ко­я­то е и за­мес­тник-пред­се­да­тел на по­ли­ти­чес­ка гру­па " Об­но­ви Ев­ро­па " в Ев­ро­пей­ския пар­ла­мент, ще ръ­ко­во­ди па­не­ла, пос­ве­тен на въз­мож­нос­ти­те пред бъл­гар­ски­те ин­сти­ту­ции и фир­ми, ко­и­то се от­кри­ват с ини­ци­а­ти­ва­та " Ба­у­ха­ус ". Учас­тие в не­го ще взе­мат най-го­ле­ми­те дър­жав­ни ек­спер­ти по те­ма­та - за­мес­тник-ми­нис­тъ­рът на кул­ту­ра­та Ве­се­ла Кон­да­ко­ва и съ­вет­ни­кът към ми­нис­тъ­ра на ре­ги­о­нал­но­то раз­ви­тие - ар­хи­тект Ге­ор­ги Ко­ла­ров.

Ка­ма­ра­та на стро­и­те­ли­те, на ар­хи­тек­ти­те съ­що ще взе­мат учас­тие във фо­ру­ма, как­то и мно­го кме­то­ве.

Спе­ци­а­лен посетител ще е ви­цеп­ре­зи­ден­тът на " Ев­ро­па нос­тра " Пийт Яс­пърт.

Те ще дис­ку­ти­рат въз­мож­нос­ти­те за ди­ги­та­ли­за­ция на кул­тур­ни про­ек­ти съв­мес­тно с биз­не­са и на­у­ка­та в пос­лед­ния па­нел, кой­то ще се мо­де­ри­ра от Мар­тин За­ха­ри­ев, из­пъл­ни­те­лен ди­рек­тор на На­ци­о­нал­ния ръб по ту­ри­зъм. Ос­нов­но­то из­каз­ва­не там ще е на ми­нис­тъ­рът на ту­риз­ма Сте­ла Бал­то­ва, а кон­крет­ни про­ек­ти ще пред­ста­вят УН­СС, УНИ­БИТ и Со­фий­ския уни­вер­си­тет, как­то и ком­па­нии с от­но­ше­ние към опаз­ва­не­то и раз­ви­тие на кул­тур­но­то нас­лед­ство.

На фо­ру­ма ще бъ­дат наг­ра­де­ни някои от най-го­ле­ми­те чу­де­са на Бъл­га­рия - мла­ди та­лан­ти, ко­и­то ве­че са прос­ла­ви­ли дър­жа­ва­та ни в мно­го със­те­за­ния и фо­ру­ми в раз­лич­ни об­лас­ти.

Ще бъ­дат наг­ра­де­ни и кме­то­ве­те, ко­и­то ре­а­ли­зи­рат ди­ги­тал­ни кул­тур­но-ис­то­ри­чес­ки про­ек­ти и та­ка да­ват но­ви въз­мож­нос­ти за мес­тна­та ико­но­ми­ка да ста­не по-ус­той­чи­ва и в пол­за на хо­ра­та.

Фо­ру­мът за­поч­ва 11 ча­са в по­не­дел­ник, 30 ав­густ, в сто­лич­ния хо­тел Ма­ри­не­ла.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР