Стана известно решението на ВАС по делото на 7 от

...
Стана известно решението на ВАС по делото на 7 от
Коментари Харесай

Съдът: Цените на Марешки са реални, а не дъмпинг

Стана известно решението на Върховен административен съд по делото на 7 от огромните вериги против бензиностанциите на Марешки. Веригите имаха рекламация за дъмпинг и продажба под себестойност. След съвсем 4 години  на какви ли не офанзиви против бизнесмена –политик от съперниците му, съдът отсече, че цените са действителни. Самият Марешки избира определението „ обективни “ и по този мотив съобщи: „ Цените могат и би трябвало да са под 2 лв.. В историята няма стойност на петрола, която дефинира цена на дребно над 2 лв.. Камо ли 2,60 лева ”.

Решението идва във значим миг, когато огромните вериги навсякъде прескочиха психическата граница от 2 лв. за литър и цените не престават да порастват. Съгласно информация от екипа на бизнесмена, през миналите 5 години, оптималната разлика по отношение на другите играчи на пазара, е достигала главозамайващите 77 ст. на литър. Именно това е „ Ефектът Марешки ”, който българите следят в градовете, където има негови бензиностанции.

Факт е, че таман в моменти на повишаване на борсовите цени, Марешки съумява да поддържа най-голяма разлика в продажбите на дребно по отношение на останалите. Изводите се постановат от единствено себе си.

Към тази поредна ценова политика в полза на българите, провеждана от Веселин Марешки,  се прибавя и политическият му ангажимент при влизане в идващото ръководство на България  - създаване на верига държавни бензиностанции, която да обезпечи действителни цени на дребно в цялата страна.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР