Атакуващият полузащитник на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще напусне клуба

...
Атакуващият полузащитник на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще напусне клуба
Коментари Харесай

Марко Ройс напуска Борусия Дортмунд след края на сезона

Атакуващият полузащитник на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще напусне клуба в края на сезона, откакто двете страни са стигнали до взаимно единодушие да не удължават контракта му, разкри самият той.


34-годишният Ройс, който се причисли към Борусия през 2012, където прекара и 10 години като част от академията на " жълто-черните ", вкара 168 гола и даде 128 асистенции за 424 мача с екипа на Дортмунд. Ройс бе капитан на тима в продължение на пет години до 2023. С Борусия Ройс е повторен притежател на Купата на Германия, само че не съумя да стане първенец на страната, откакто през миналата акция Дортмунд изпусна купата в последния ден от сезона. Все отново, футболистът има опция да си тръгне от " Сигнал Идуна Парк " с успех от Шампионската лига, където " жълто-черните " имат задатък от един гол след първия полуфинален конфликт с Пари Сен Жермен.

" Клубът и аз взехме решение да удължаваме контракта. Прекарал съм повече от половината ми живот в този клуб. Горд съм и съм благополучен, че играх толкоз доста години тук. Нямам думи. Важно е първо Вие, почитателите, да разберете и поради това, че към момента имаме огромна цел пред себе си. Искаме да отидем на " Уембли " (б.ред - за финала в ШЛ) и да върнем трофея в Дортмунд ", сподели Ройс във видеообръщение.

Тимът пътува до Франция за реванша във вторник, надявайки се да стигне първи край в конкуренцията от 2013-а насам. Дортмунд завоюва единствения си към този момент трофей през 1997 година. Борусия сега е на пета позиция в Бундеслигата, при три оставащи кръга до края. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР