Стълбите са символ на нашето движение в живота. Човек може

...
Стълбите са символ на нашето движение в живота. Човек може
Коментари Харесай

Символика на стълбите в човешкия живот

Стълбите са знак на нашето придвижване в живота. Човек може да избира сред две направления – нагоре и надолу. За да напредва, е належащо изпитание и предпочитание. Пътят нагоре се свързва с напредъка и откриването на нови хоризонти; пътят надолу припомня проваляне.

В античните митологии боговете условно били разделяни на две равнища – боговете горе се свързвали с величието, а боговете долу - с падението.

Конструкцията на стълбата припомня изкачването на планина. Нейният тип е построен от система на равнища и под равнища. В човешкия живот тези равнища се интерпретират като триумфи или неуспехи в другите сфери.

 Стълби в дома

Стълбата е едно от най-знаковите изобретения. С нейното въвеждане човечеството е почнало да преодолява непреодолимите компликации.

В връзките сред хората символиката на стълбата може да се проектира в разнообразни аспекти. В ежедневната връзка, другарството и любовта човек може да покорява върхове или да изпитва дълбоки разочарования.

Според законите за върховете и низините когато човек покори един връх, той стопира да се движи нагоре и остава с убеждението, че нищо не го заплашва.

 Стълби

Това мнение опонира на първият закона на стълбата – придвижването е наложително. Тайната на триумфа е скрита в устрема да се издигнеш.

Специалистите по фън шуй гледат на стълбите освен като на архитектурен детайл. Според тях стълбите могат да повлияят на силата в жилището.

Разположението на стълбите в дома ви може да благоприятства или да вреди на растежа и развиването ви.

Смята се че по тесните и дълги стълби изтича удобната сила от вкъщи ви. Експертите по фън шуй оферират да „ разсечете “ пространството, като поставите камбанки по стените.

Вътрешните стълби би трябвало да са необятни и полегати. Стълбищното пространство не би трябвало да е празно – би трябвало да има нещо, на което да се опирате, до момента в който се изкачвате. Може да поставите лавици с книги, само че не и кресла, тъй като са знак на почивката и релаксацията.

Фън шуй поучава стълбите да са в нечетен брой, с цел да доведете щастието във вашия дом.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР