Стадионът на ЦСКА - Българска армия - вече има проект

...
Стадионът на ЦСКА - Българска армия - вече има проект
Коментари Харесай

Новият облик на дома на ЦСКА: Модерен, с отопление на терена и по всички правила на УЕФА

Стадионът на ЦСКА - " Българска войска " - към този момент има план и идея за реорганизация. А когато бъде приключен, ще дава отговор на всички условия на УЕФА за осъществяване на европейски мачове.

Проектът беше показан в понеделник от управлението на столичния футболен тим, изпълнителния шеф на " Спортни парцели Българска войска " АД и проектантите от архитектурно-инженерна компания ИПА, които създадоха концепцията. Филип Филипов, изпълнителен шеф на ЦСКА, Данаил Димов - шеф на " Спортни парцели Българска войска ", и представители на ИПА подчертаваха върху техническите параметри на бъдещото спортно оборудване, финансирането на плана, както и върху изгодите за необятната общност от неговата реализация.

“Аз персонално съм мощно впечатлен и разчувствуван от презентацията на новия дом на ЦСКА. Впечатлен съм от големия размер и качеството на работата, която е осъществена от екипа на ИПА. Развълнуван съм, тъй като моята персонална фантазия, фантазията на многочислените почитатели на ЦСКА, най-накрая става действителност и ще имаме един неповторим по рода си стадион, на който почитателите ще могат да се радват на своя обичан тим. Нескромно мога да заявя, че това ще бъде най-модерният стадион в страната. “, показа Филипов.

„ Горди сме, че работим по този план. Това е един от дребното планове, при които не са ни налагани идейни ограничавания, като по този метод ние имахме опция напълно да разгърнем въображението си и оптимално да вложим технологии и положителни хрумвания, несъмнено, спазвайки всички нормативни условия и стремежи на сътрудниците от ЦСКА. Цялостната ни тенденция по време на проектирането, както на нас, по този начин и на управлението на ЦСКА, беше обвързана с това да създадем един нов дом за почитателите на тима, в който те да се усещат оптимално добре. “, показа арх. Цветан Петров - шеф на ИПА.

Реконструираното спортно оборудване на ЦСКА ще дава отговор на всички условия на УЕФА за подобен вид оборудване. Една от задачите на плана е стадионът да дава отговор на критериите за стадион от клас IV на Съюза на европейските футболни асоциации, което ще разреши на него да се организират футболни мачове от огромни шампионати, в това число полуфинали от шампионата " Шампионска лига " на УЕФА.

Реконструкцията планува съвременна визия в унисон със заобикалящата го паркова среда в Борисовата градина в сърцето на София. Ще бъдат употребявани съвременни и енергоспестяващи материали и системи, а структурата ще е композиция от монолитно строителство за бранш „ А “, авансово подготвени сглобяеми детайли за секторите „ Б “, „ В “ и „ Г “ и железна козирка. Предвижда се въвеждане на усъвършенствана организация на придвижването, която да облекчи пешеходното напредване в Борисова градина. Промяната е обвързвана и с концепцията на ЦСКА да усъвършенства доста цялостното прекарване и социализацията на почитателите на тима и останалите гости преди, по време и след провеждането на спортните събития.

Стадионът ще се снабди с нова фасаднa облицовка с органична форма, построена от железни матирани алуминиеви ламели в земни, естествени цветове. Новата фасада ще способства за възстановяване на образното усещане на оборудването, както и на неговата звучност, в това число ще ограничи разпространяването на звука отвън него.

Всички места на новите трибуните ще дават отговор на най-високите условия на УЕФА за зрителен ъгъл.

Проектът планува изцяло покритие на стадиона с козирка, построена от материали, които обезпечават оптимално естествено ослънчаване на игрището.

След реализирането на инвестицията „ Българска войска “ ще разполага с напълно актуализирано високотехнологично осветяване, озвучаване, голям брой видеоекрани, както и новаторска отоплителна система на терена, която ще разреши безпроблемно осъществяване на мачове през цялата година, без значение от метеорологичните условия.

С плана се планува също по този начин част от сегрегираните (оградени) понастоящем терени пред стадиона да се „ отворят “ за необятно публично прилагане от посетителите на Борисовата градина и да се приобщят към територията на парка. На мястото на съществуващите стадиони се сътвори функционална, устойчива и естетически издържана паркова среда с повърхност от към 20 хиляди кв. м, налична за всички ползватели, в това число и за хора с увреждания, излиза наяве още от концепцията за ремонт на стадиона-

От управлението на ЦСКА, Спортни парцели Българска войска АД и ИПА имат вяра, че реконструкцията на „ Българска войска “ ще зарадва освен почитателите на клуба и феновете на футбола, само че и ще сътвори по-добра паркова среда и по-добри условия за отдих за всички.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР