Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че не изключва възможността за

...
Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че не изключва възможността за
Коментари Харесай

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Френският президент Еманюел Макрон удостовери, че не изключва опцията за изпращане на сухопътни войски в Украйна, като съобщи, че въпросът " законно " би зародил, в случай че Русия пробие украинската фронтова линия и Киев насочи такова искане.

В ново изявление за издание " Economist " той показва, че би било неправилно да се изключват сходни дейности в отговор в помощ за Украйна.

" Не изключвам нищо, тъй като сме изправени пред човек, който не изключва нищо. Несъмнено бяхме прекомерно нерешителни, като определихме границите на дейностите си по отношение на някой, който към този момент няма такива и който е агресор! [Трябва] да продължим да оказваме помощ и да предоставяме на Украйна средства за опозиция ", споделя Макрон.

Той дефинира Русия като " мощ, която дестабилизира района ". Неговата стратегическа цел е Москва да не победи в Украйна. По думите му, в случай че това стане " в Европа няма да има сигурност ".

" Не можем да се преструваме, че Русия ще спре до такава степен. Каква сигурност ще има за другите прилежащи страни - Молдова, Румъния, Полша, Литва и други?...Така че, да, не би трябвало да изключваме нищо, тъй като нашата цел е Русия в никакъв случай да не може да завоюва в Украйна ", добавя президентът.

Той дава и образец с решението на НАТО от 2022 година, когато съдружниците бяха на мнение, че не би трябвало да дават танкове, ракети и самолети на Украйна.

" Сега всички ние вършим точно това, тъй че би било неправилно да изключваме останалите [възможности] ", декларира Макрон.

Френският президент позволи изпращането на войски в Украйна още през февруари, само че концепцията му срещна неодобрение измежду огромна част от сътрудниците му от Европейски Съюз, които изцяло изключиха сходна алтернатива.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР