Universal Music Group (UMG) и TikTok подписаха ново споразумение, с

...
Universal Music Group (UMG) и TikTok подписаха ново споразумение, с
Коментари Харесай

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Universal Music Group (UMG) и TikTok подписаха ново съглашение, с което поставят завършек на траялото месеци недоразумение сред тях към авторските хонорари и политики. Така музиката на всички реализатори на лейбъла, измежду които Тейлър Суифт, Адел, Били Айлиш, Дрейк и Елтън Джон, ще се завърне в платформата.

Сделката ще отговори и на опасенията, които UMG и нейните актьори имат във връзка с потреблението на изкуствен интелект в приложението.

Двете компании " ще работят дружно, с цел да подсигуряват, че развиването на изкуствения разсъдък в музикалната промишленост ще пази човешката артистичност и стопанската система, която тече към тези актьори и създатели на песни ", се споделя в общо прессъобщение.

В рамките на съглашението TikTok се ангажира да работи с музикалния колос за унищожаване на неразрешената музика, генерирана от изкуствен интелект, от платформата си.

" Щастливи сме да приветстваме UMG още веднъж в TikTok ", сподели Оле Оберман, световен началник на отдела за развиване на музикалния бизнес на TikTok.

Музикалната компания остави контракта ѝ със обществената мрежа да изтече на 31 януари, след което изтегли целия си музикален азбучник от там. Така потребителите изгубиха опцията да употребяват законно в клиповете си песни на всички актьори на лейбъла. В каталога са огромни реализатори като Адел, Ариана Гранде, Тейлър Суифт, Били Айлиш, Джъстин Бийбър, Оливия Родриго, Елтън Джон, The Weeknd, Coldplay. Техните части бяха отстранени от TikTok, а всички видеа с фрагменти от тяхната музика бяха заглушени.

Миналия месец музиката на Суифт се появи още веднъж в платформата навръх време за издаването на новия ѝ албум " The Tortured Poets Department ", макар че двете компании не разкриват при какви условия. Според известия в медиите Суифт е сключила обособена договорка със обществената мрежа - защото изискванията на контракта ѝ го разрешават.

Споразумението сред TikTok и UMG включва и " нови благоприятни условия за монетизация ", които произтичат от възходящите благоприятни условия на платформата за електронна търговия. Двете компании споделят, че в този момент насочват напъните си към това " експедитивно " да върнат назад песните на артистите.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР