Върховният административен съд (ВАС) окончателно отмени решението по оценка на

...
Върховният административен съд (ВАС) окончателно отмени решението по оценка на
Коментари Харесай

ВАС окончателно отмени проекта за горене на боклук на Топлофикация - София

Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно анулира решението по оценка на въздействието на околната среда (ОВОС) за инсталацията за горене на RDF боклуци на " Топлофикация " - София.

Тя беше издадена от шефа на Регионалната ревизия по околната среда и водите - София, като по този метод беше позволено построяването на инсталацията за изгаряне на RDF (Refuse Derived Fuel) боклуци на " Топлофикация " - София през 2015 година

Върховните магистрати оставят в действие решението на Административния съд в София по дело от 2020 година, формирано по тъжба на екологично съдружие " За земята ", Национално съдружие за отбрана на притежателите на парцели, съдружие " Независим публичен надзор ", Сдружение " Коалиция за стабилно развиване " и физическо лице.

Тогава съдът взема решение, че екоинспекцията в София е взела решение за одобрение на екологичния отчет без съществуването на задоволително доказателства.

" Напълно официално административният орган е съгласувал отчета за Оценка на въздействието върху околната среда при наличните непълноти и неизяснени условия по отношение на предстоящото въздействие от активността на капиталовото предложение върху човешкото здраве и въздействието на същата върху околната среда, " показват от Върховен административен съд.

Решението на висшите магистрати е оконачателно. Още преди те да се произнесат,, общинската админстрация на кмета Йорданка Фандъкова се отхвърли от плана за построяването на инсинератор поради окончателно изпуснати периоди поради правосъдни обжалвания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР