Сроковете за приключване на войната с Русия ще се определят

...
Сроковете за приключване на войната с Русия ще се определят
Коментари Харесай

Сроковете за свършване на войната ще определя само Украйна, когато освободи териториите си

Сроковете за привършване на войната с Русия ще се дефинират единствено от Украйна. Украйна ще ги дефинира, освобождавайки своите територии. Това написа в Туитър Михайло Подоляк, консултант в президентската администрация в Киев, представен от Укринформ, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Руските представители непрекъснато повтарят една странна мантра: " СВО (специалната военна интервенция, както назовава войната Кремъл, б. р.) ще бъде завършена в период ", " Западът отдалечава приключването на СВО ". Те наподобява по този начин и не са разбрали нищо. Сроковете за приключване на войната ще дефинира единствено Украйна, освобождавайки своите територии. Както и бъдещия размер на репарациите, които ще заплаща Руската федерация ", коментира Подоляк.

От началото на съветското настъпление на 24 февруари до 3 септември въоръжените сили на Украйна са ликвидирали близо 49 050 военнослужещи на Русия, добавя Укринформ.

Тежките боеве в Херсонска област не престават. При офанзива против съветски плацдарм на 1 септември единствено от едно място са извозени към Русия три камиона КамАЗ, натоварени с тела на починали. Това съобщи в Ютюб канала ФЕЙГИН LIVE Олексий Арестович, консултант в офиса на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи УНИАН.

" Това е единствено един удар, а те са към десетина за денонощие. Не всички са против жива мощ, само че можем да си представим както става там ", описа Арестович. По думите му общите ежедневни загуби на съветската войска нарастват и възлизат на 300-350 убити военни.

През последното денонощие украинските зенитни ракетни войски са унищожили 5 съветски дрона и 5 крилати ракети " Калибър ", изстреляни от окупаторите от акваторията на Черно море. Това съобщи във Facebook генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Според информация на военновъздушните сили на Украйна в Телеграм през днешния ден те са унищожили в Донецка област " следващия " съветски хеликоптер Ка-52 Алигатор и един дрон модел " Форпост ". Досега в Украйна са изумени 205 хеликоптера и 864 дрона на съветските войски, прибавя УНИАН.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР