Срещу Никола Минчев няма възражения от нито една политическа сила,

...
Срещу Никола Минчев няма възражения от нито една политическа сила,
Коментари Харесай

Иван Димитров, ДБ: Никола Минчев може да обедини партиите

Срещу Никола Минчев няма възражения от нито една политическа мощ, даже и от опозицията, макар че бе свален като ръководител на Народно събрание. Той е консенсусна фигура, която може да сплоти. Ако в този момент не се образува държавно управление ни предстоят най-малко още три избора до края на идната година. Това съобщи за " Офанзива " Иван Димитров от “Демократична България”.

Той съобщи подготвеност Демократична България да получи мандата за сформиране на държавно управление. " Категорични сме, че преди да реши на кого да връчи мандата би трябвало да направи още един кръг от съвещания, с цел да може да е сигурен, че този, на който ще го даде, ще постави старания. Ще стартираме договаряния с всички без каквито и да е било условия. Ще се отзовем на покана за договаряния от Българска социалистическа партия, в случай че те получат третия мандат, същото важи и за Има Такъв Народ ", разяснява той.

По думите му проблемите в обединението са пристигнали от недобра връзка сред водачите. " Нашите гласоподаватели извънредно мъчно одобряват, че сме в едно ръководство с Българска социалистическа партия. Считаме, че най-голямата политическа мощ би трябвало да излъчи министър председател, а ние да водим договаряния и да реализираме компромис. Невъзможни са договаряния за ново ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", акцентира Димитров. И добави, че има опасности България да се трансформира в нерегламентирана президентска република посредством служебните държавни управления.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР