Срещите на смесената българо-македонска комисия, която се занимава с въпросите

...
Срещите на смесената българо-македонска комисия, която се занимава с въпросите
Коментари Харесай

Българо-македонската комисия затъна в историята на X век

Срещите на смесената българо-македонска комисия, която се занимава с въпросите на общата ни история, остават изцяло безплодни. Такъв извод може да се направи от коментара във връзка на последната колекция на комисията, който направи през днешния ден българският й съпредседател проф. Ангел Димитров. Той даде брифинг във външното ни министерство.

Димитров съобщи, че представителите на Скопие в комисията са се завърнали към обичайните си настройки, които блокират работата на органа към този момент 2 години. „ Нашите колеги не могат да позволен мисълта за обща история ”, означи той. Като образец даде нежеланието на северномакедонската страна да допусне взаимни празнувания на бележити персони. Като братя Миладинови, за които през 2021 година означаваме кръгла годишнина от издаването на сборника им с български национални песни.

По отношение на работата им върху съответни исторически интервали Димитров съобщи: „ Може да се каже, че малко мъчно ще излезем от X-XI век. Поне към този момент не виждам предпочитание у нашите сътрудници да изоставен личната си интерпретация за това време. ”

Той уточни, че единственото очакване на българската страна е да стартираме взаимно да почитаме научните правила и стандарти. И дефинира изказванията на Скопие, че желае комисията да означи прогрес, като „ реплика на сериозна активност ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР