Срещата на върха на ЕС, проведена на 24-25 юни в

...
Срещата на върха на ЕС, проведена на 24-25 юни в
Коментари Харесай

El Pais: Унгария не трябва да бъде изхвърлена от ЕС, но трябва да бъде наказана икономически

Срещата на върха на Европейски Съюз, извършена на 24-25 юни в Брюксел, беше сцена на най-истинска политическа борба, откакто унгарският министър-председател Виктор Орбан разгласи влизането в действие на спорен закон, предопределен за „ отбрана на децата от хомосексуализма и други ориентации “, написа El Pais, представени от " Фокус ". 

Законът, който съгласно множеството водачи на Европейски Съюз е, провокира бурна реакция измежду участниците на срещата на върха. Колегите на Орбан го упрекнаха в нарушение на главните полезности на блока и, както счита испанското издание, те са безусловно прави. В продължение на години унгарският водач „ се радва на преимуществата на Европейски Съюз посредством европейски фондове, като в същото време се движи към ултраконсерватизъм и авторитаризъм “.
 Виктория Георгиева: Рюте изискал Унгария да бъде изгонена от Европейски Съюз, това не е нападателно налагане на идеология, нали? Виктория Георгиева: Рюте изискал Унгария да бъде изгонена от Европейски Съюз, това не е нападателно налагане на идеология, нали?
Премиерът на Нидерландия Марк Рюте изискал Унгария да бъде изгонена от Европейския съюз откакто страната одобри закон, забраняващ насър...

Според френския президент Еманюел Макрон епизодът акцентира спора на култури и полезности, който от ден на ден раздира Европейски Съюз. Така че, Орбан не е единственият, който се придържа към сходна линия в съюза. Унгарският водач беше подкрепена от сътрудниците си от Полша и Словения.

Както отбелязва „ Ел Паис “, никой не изисква тъждественост от страните-членки на Европейски Съюз, само че Европейски Съюз не е единствено обединен пазар, блокът има свои лични съществени полезности и правила, очевидно нарушаване на които е „ дискриминирането против малцинствата “.

Пред сходни начинания е нужна решителна реакция от преобладаващото болшинство, упорства вестникът. Не бива обаче да се следва образеца на холандския министър председател Марк Рюте, който уточни вратата на Унгария, като загатна непосредствено член 50 от Договора за Европейския съюз, който разказва процеса, посредством който държавите-членки могат да изоставен блока.

Унгария се радва да бъде в Европейски Съюз, фактът, че страната остава част от общия план, е от изгода както за Будапеща, по този начин и за Брюксел. „ Ел Паис “ предлага друго решение, което наподобява доста по-подходящо за изданието. Така член 7 от Договора за Европейски Съюз може да бъде пуснат в деяние, което разрешава прекъсване на някои права на държава-членка на Съюза, в това число лишаването й от правото да гласоподава в Европейския съвет.
 Унгария няма да се откаже от ЛГБТ законопроекта Унгария няма да се откаже от ЛГБТ законопроекта
Премиерът на Унгария Виктор Орбан отхвърли възходящите несъгласия по отношение на нов закон в страната му, който не разрешава учебни материал...

Освен това се предлага да се прегледа опцията за преустановяване на финансирането. Изданието признава, че това може да навреди на жителите, само че се надява, че преди да се стигне до това, управляващите ще трансформират позицията си, „ а в случай че не, тогава самите жители евентуално ще извърнат внимание на това, къде води политиката на Виктор Орбан “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР