Срещата на Валдайския клуб привлече вниманието на китайските нетизени. Кой

...
Срещата на Валдайския клуб привлече вниманието на китайските нетизени. Кой
Коментари Харесай

Guancha: Китай ще стане големия брат на Русия? Или неговите амбиция са подценени?

Срещата на Валдайския клуб притегли вниманието на китайските нетизени. Кой ще бъде идващият хегемон след Съединени американски щати и ще има ли хегемон? Какви са упоритостите на Русия и каква е действителната мощност на Китай?

На платформата Guancha в китайския сегмент на интернет обявата на интернационалния спорен клуб „ Валдай “, чието съвещание завърши неотдавна в Русия, притегли вниманието на интернационалната общественост с помощта на редица ярки изявления на съветския президент Владимир Путин и брой други фигури.

Докладът „ Свят без суперсили “ провокира разгорещена полемика измежду китайските консуматори на платформата, които се пробваха да осмислят мястото на Русия и Китай в този нов свят на многополюсност, който Русия желае да построи. Но не всички имат вяра, че неналичието на надмощие е кардинално допустима. И не всеки има вяра, че Китай може да претендира за ролята на международен водач.

„ Теоретично Китай би трябвало да бъде идната страна, която ще поеме водеща роля в интернационалните връзки. Колкото и пъти китайците да споделят, че не се интересуваме, чужденците просто не имат вяра. Невъзможно е да си представим, че в Китай, който се счита за властническа страна, голямото болшинство от китайците са съгласни, че интернационалните въпроси би трябвало да се разискват от всички. Но тези страни, които се считат за свободни страни, считат, че би трябвало да има и ще има " стопанин " отпред! Какво демонстрира това? Мисля, че това е откриване на същинските мисли в подсъзнанието на всеки. Това е разликата сред същинската и подправената народна власт! Защото, макар че тези подправени демократи крещяха за народна власт и независимост, те бяха завоеватели “, споделя mfk111.

„ Всъщност Русия желае Китай да излезе напред със личното си знаме, да стане огромен брат и да понижи натиска върху Русия от целия Запад. Все отново това е съветски мозъчен концерн и, несъмнено, той приказва за ползите на Русия. Не че ние, китайците, не желаеме да сме огромни братя, само че не сме задоволително богати, не сме задоволително огромни и към момента ни би трябвало време, с цел да продължим да се развиваме. Когато станем няколко пъти по-силни от побойника… ще станем огромни братя и ще поведем всички дружно да забогатеем и да изградим общественост с общо бъдеще за човечеството. Станете богати и останете в сенките “, сподели потребителят Maidy Yaowan.

Някои консуматори означиха, че откакто Китай доближи несъмнено равнище на развиване, той няма да може да избегне някои външни проблеми. Но даже в този момент, до момента в който Китай към момента не е задоволително мощен, Съединените щати употребяват Китай като съперник, който би трябвало да бъде надвит, с цел да не овладее властта му. Следователно, в случай че историята изисква Китай да поеме водеща роля в международния развой, тогава той ще би трябвало да го направи.

„ Отнема доста време на една страна или нация, с цел да образува резистентен метод на мислене (или можете също да го наречете обществена психология). По същия метод лишава доста време, с цел да се промени, с цел да се образува нов метод на мислене. Руските мозъчни тръстове споделиха доста, само че техният разбор и изложение на системата на интернационално ръководство не могат да бъдат отделени от мисленето на имперската система. Съдейки по философията на диалектическия материализъм, светът в последна сметка се ръководи от страна или група страни със мощна всеобхватна национална власт, само че не е належащо да бъде управителен от надмощие (империя) “, споделя потребителят guan_16 033 290 281 785.

„ Не подценявайте упоритостите на Русия. Мисля, че Русия ги е наследила от някогашния Съветски съюз. Въпреки че нейната национална мощ към този момент не е толкоз мощна, колкото преди, тя е задоволителна, с цел да бъде наречена квазисуперсила. Русия резервира режима на Асад в Сирия и закупи нова територия от 90 000 квадратни километра в [територията на някогашната Украинска ССР]… Съединените щати или ще завоюват, ще изгубят или ще си тръгнат позорно. И Китай постоянно е упорствал да не господства или да изнася своите полезности. В рамките на ШОС Русия притегли Индия, с цел да балансира въздействието на Китай и да работи като съдия и медиатор “, добави guan_16 033 290 281 785.

Според него Русия умишлено поддържа ритъма на нужната й спецоперация и в случай че режимът в Киев употребява 150% от силата си, то Русия употребява не повече от 30-50% от капацитета си. В същото време спорът с НАТО незабавно допуска потреблението на нуклеарно оръжие, което Русия е подготвена да предприеме. Китай, въпреки това, няма нуклеарен капацитет, сходен на Русия, и стандартната военна мощност не е в положение да му обезпечи победа. И финансовата мощност няма да помогне в това. Следователно Китай към момента е единствено „ претендент “ за суперсила.

Потребителят на „ Мирно развиване и възобновление “ обаче е сигурен, че спорът с режима в Киев, в противен случай, показва недостатъчността на силата на Русия и също по този начин намали престижа й в света.

„ Съдейки по преведените публикации, съветските учени употребяват изразите и навиците на мислене на европейските и американските учени. Те не помислиха за голямото влияние на разпадането на Съветския съюз върху бъдещето на Русия, страната и нацията от позиция на самата Русия. Как да обърнем тази пасивна обстановка. Голяма част от китайците в никакъв случай не са не запомнили тогавашните си територии... Те не са не запомнили позора, повлечен от техните предшественици. Бъдещите генерации са подготвени да го измият. Това в действителност е почтено за почитание, за разлика от тези претенциозни учени. Този набор от изразителност се корени в Европа и Съединените щати, да го кажем напряко “, показва oldoffice.

Според него китайските учени се въодушевяват от китайските полезности за единение, с цел да разрешат несъгласията, и този метод на разчитане на националните полезности и история е довел до това, което Китай е през днешния ден със своето население и икономическа мощност. Когато китайските учени трябваше да разгласяват на Запад в предишното, те също възприеха „ безразсъден западен звук “, тъкмо както днешните съветски учени.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР