Срещата на френския премиер с представители на жълтите жилетки, която

...
Срещата на френския премиер с представители на жълтите жилетки, която
Коментари Харесай

Френското правителство отменя повишаването на данъка за горивата

Срещата на френския министър председател с представители на " жълтите жилетки ", която трябваше да се организира тази сутринта е анулирана, оповестява телевизионният канал BFM.

" Срещата в двореца Матиньон с държавното управление беше анулирана заради закани. Можех да бъда разпозната, в случай че бях тръгнала с трен ", разяснява един от представителите на " жълтите жилетки " Жаклин Моро и добавя, че има апели да не се позволяват представители до двореца от страна на екстремисти в митингите.

Според AFP " държавното управление удостоверява анулацията на срещата ". Все отново френското държавно управление е решило да спре повишението на налога върху горивата, оповестява БиБиСи.

Министър-председателят Едуар Филип би трябвало да разгласи решението по-късно през днешния ден.

Във Франция се организират всеобщи митинги на популацията против повишението на цените на горивата.

В събота още веднъж се състояха демонстрации в центъра на Париж, което докара до протести. Има многочислени случаи на обир и вандализъм.

В понеделник, от името на президента Еманюел Макрон, министър председателят Филип организира среща с водачи на опозиционни политически партии, с цел да чуе мнението им за събитията.

По врем на митингите имаше и служители на реда, които смъкват шлемовете си в символ на взаимност с протестиращите.

Припомняме, в събота във френската столица над 100 души бяха ранени, а 287 задържани при митингите на " жълтите жилетки ". Самите митинги обаче в първия зимен ден бяха белязани най-вече от дейностите на крайните и леви, и десни придвижвания.

Атмосфера в Париж бе оприличена на революция, а протестиращи против обстановката в страна са разказани, като изпитващи незадоволство и пренебрежение в третия протест против високите цени на горивата във Франция.

Спонтанното национално неодобрение на " жълтите жилетки " против нарастването на налози, горива и високата цена за живот, повече от две седмици блокира пътища, стопанската система и столицата.

Учениците също се включиха, като блокираха към 100 учебни заведения като част от разрастващите се демонстрации. Френските парамедици също се включили към антиправителствените митинги. Десетки коли за спешна помощ блокираха мост, който води към Народното събрание. Те се оплакват по отношение на промени в работните условия.

Потребители в Туитър разгласиха видео на Макрон замерен с яйце.

Според последното социологическо изследване оповестено през днешния ден, утвърждението за Еманюел Макрон и премиера Едуар Филип пада до нови минимални стойности, оповестява " Ройтерс ".

Рейтингът на утвърждение за Макрон пада до 23% с 6 пункта от предходния месец, а рейтингът на Филип спада с 10 пункта до 26%. Резултатът подхожда на неналичието на утвърждение на неговия предходник Франсоа Оланд в края на 2013 година, Оланд е считан за най-непопулярния водач в актуалната френска история. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР