Срещата между Румен Радев и Владимир Путин продължава да провокира

...
Срещата между Румен Радев и Владимир Путин продължава да провокира
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов сравни срещите на Радев и Борисов с Путин

Срещата сред Румен Радев и Владимир Путин продължава да предизвика доста въпроси. Тази сред съветския президент и Бойко Борисов също. Професор Михаил Константинов разяснява пред Хекимян в утринния блок по bTV горещите тематики към тези две визити.

" И президентът има пълномощия по конституция. Според мен двете срещи с Путин взаимно се допълват. Когато приказваме за енергийните планове, би трябвало да знаем какво ще стане в близкото бъдеще. Реакторите в АЕЦ са пред приключване на период, остарели са. Около 50% от силата се създава в ТЕЦ-ове. До в този момент минавахме сред капките, само че ще ни се наложи да плащаме големи санкции. Според мен, дребните ТЕЦ-ове са извънредно нездравословни. Ние няма да издържим на санкциите ", изясни той като добави, че в този момент се не реагираме, само че това е с цел да не останат хората без работа.

Професор Константинов твърди, че " Белене " е остарял реактор, който е извънредно въздържан и не е рисков като, примерно, Фукушима: " Реакторът е остарял, само че сигурен. Освен това има и лицензите. Студения синтез е доста хубаво нещо, само че не се знае по кое време ще се случи. Едната тематика ще са енергийните планове, а другата глобите. "

Като други значими тематики, които биха могли да се обиден на визитата, той посочи тези с Китай и Северна Корея: " Китай също е сложна тематика, която предстои на разискване. Вижте и Северна Корея по какъв начин разиграва Съединени американски щати - ще има, няма да има среща. "

" Не знам дали сме подготвени за " Български поток ". Според мен не сме. Ако има разлика сред Северен и Южен поток, то несъмнено е в интерес на " Южен поток ". Там могат да се включат доста повече страни ", сподели още Константинов.

Професорът опита да опише и обстановката с Македония: " Македония е сензитивна тематика за самата Македония, Гърция и България. Накрая ще се стигне до географско разбиране за името на страната. Македония не е страна, която е опасност за националанта сигурност. Да не приказваме, че там 1/3 са албанци. Имат радикално разнообразни проекти. "

" Всички срещи станаха знакови. Изтъркаха смисъла на думите. " Знакова " и " неповторим " би трябвало да се употребяват доста рядко. Те са рана в нашата душа, както и ние в тяхната. Ако в този момент изпуснем момента, то ще би трябвало да чакаме още 10 години ", заключи Константинов по тематиката за срещата сред Заев и Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР