Среща на Световната банка с правителството в София договориха министър-председателят

...
Среща на Световната банка с правителството в София договориха министър-председателят
Коментари Харесай

Кирил Петков договори среща на Световната банка с правителството в София

Среща на Световната банка с държавното управление в София договориха министър-председателят Кирил Петков и президентът на интернационалната финансова институция Дейвид Малпас.

Детайлите по организацията на срещата следва да бъдат конкретизирани, като задачата е задълбочаване на съдействието с още по-голяма добавена стойност за България.

Премиерът Кирил Петков посети централата на Световната банка във Вашингтон, където беседва с Малпас и с изпълнителния шеф на Нидерландската група в Световната банка Кун Давидзе.

В рамките на диалозите бяха разисквани опциите за даване на техническа помощ от Световната банка за България в поддръжка на промените у нас, както и за инфраструктура, опазване на здравето и планове по линия на Плана за възобновяване и резистентност.

Войната в Украйна и тематики от енергийната сфера също бяха във фокуса на срещата на Петков с Малпас и Давидзе. Във Вашингтон българският министър-председател се срещна също с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг.

Втори ден от визитата на Кирил Петков в Съединени американски щати.

Силна поддръжка за напъните на България в битката с корупцията получи министър-председателят по време на срещите му през вчерашния ден в Държавния департамент във Вашингтон.

Петков срещна в елементи представителите на американското държавно управление с ограниченията на кабинета за премахване на корупцията, както и с действителните стъпки за осъществяване на правосъдна промяна.

Акцент в първите диалози на премиера бяха също дейностите на българското държавно управление, с които да бъде обезпечена енергийната самостоятелност на България и диверсификацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР