Средно 18 хиляди руснаци умират всяка година в резултат на

...
Средно 18 хиляди руснаци умират всяка година в резултат на
Коментари Харесай

Експерт: 18 хиляди руснаци умират от пиене по Нова година

Средно 18 хиляди руснаци умират всяка година вследствие на препиване по време на новогодишните празници. Това оповестява пред Лайф.ру специалистът по алкохолна политика и смъртност обвързвана с този недостатък Александър Немцов.

Инцидентите в Русия са колкото трагични, толкоз и комични. Тази година 37-годишен мъж от Твер излезе да си купи водка през балкона на 10-тия етаж. Преди това жена му заключила вратата на жилището с цел да изтрезнее.

Мъжът излязал на балкона, прескочил парапета и полетял за водка. Загинал на място.

" Празниците са си празници, само че при нас те имат и отрицателен резултат - по-висока смъртност ", споделя Немцов, който проучва динамичността на новогодишните алкохолни драми от 2004 година.

18 090 смъртни случая е междинния индикатор за януари за последните 13 години. Това, съгласно Немцов, е с 10,8% повече от индикаторите за смъртност през другите месеци.

Експертът споделя, че през януари се следи и взрив на алкохолните психози в редица огромни градове на Русия - Архангелск, Москва, Екатеринбург, Чита и Крим.

Немцов акцентира, че по-високата смъртност към новогодишщните празници няма общо със болесттите от грип и съветския мраз. Високите числа са свързани единствено с използването на алкохол. /Марица.бг

Редакция и превод Росен Саръмов

тагове специалист руснак пиянство нова година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР