Средният бутон на компютърната мишка най-често е комбиниран с колелцето

...
Средният бутон на компютърната мишка най-често е комбиниран с колелцето
Коментари Харесай

7 трика с колелцето на мишката в Chrome и Firefox, които може би не знаете

Средният бутон на компютърната мишка най-често е смесен с колелцето за приплъзване на страниците, а в браузърите може да се употребява за задействането на редица други потребни функционалности.
Най-често употребяваните функционалности на междинния бутон са : клик с колелцето върху отпратка, с което тя се отваря в нов раздел. Това е аналогично на клик с левия бутон на мишката върху препратката при натиснат бутон Ctrl. Втората най-често употребена опция е клик с колелцето върху раздел, с което той се затваря. Това са по-малко дейности за осъществяването на една и съща работа, които могат да спестят доста време на хората, непрестанно работещи в интернет.

Но междинният бутон под колелцето на мишката може да се употребява и за друго. Така да вземем за пример, в браузърите Chrome и Firefox е допустимо:
Да се отвори предходната страница в нов раздел посредством клик с колелцето върху стрелката НазадДа се отвори идната страница в нов раздел посредством клик със междинния бутон върху стрелката Напред.Отваряне на обновената версия на настоящата уеб-страница в нов раздел – клик с колелцето върху бутона за наново зареждане на страницатаОтваряне на домашната страница в нов раздел – клик с колелцето върху бутона HomeОтваряне на резултатите от търсенето в нов раздел – клик с колелцето върху един от препоръчаните от търсачката отговориОтваряне на отметка в нов раздел – клик със междинния бутон върху неяОтваряне на група отметки в нови раздели – клик с колелцето върху групата
Особено комфортно е отварянето на резултатите от търсенето в нов раздел, което икономисва доста време за хората, които доста интензивно работят с Chrome или Firefox. Възможността за елементарно отваряне на актуализирана версия на настоящата страница в нов раздел също би се харесала на дейните интернет консуматори.

Всички тези функционалности могат да се употребяват и при работа с тъчпад. Но би трябвало да се има поради, че тъчпадите на преносимите компютри с Windows и Mac се държат по друг метод. Възможно е да се наложи инсталирането на драйвери. Най-лесният способ за потребление на “среден бутон” в Mac е едновременното натискане на клавиатурата на бутона ⌘Cmd и ляв клик с Magic Mouse.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР