Сред най-странните синдроми е синдромът на чуждия акцент. Това е

...
Сред най-странните синдроми е синдромът на чуждия акцент. Това е
Коментари Харесай

Най-странните синдроми

Сред най-странните синдроми е синдромът на непознатия акцент. Това е разстройство на речта, което се демонстрира в незначителни промени на интонацията, скоростта и ударенията.

От това речта на болния наподобява на говора на човек, който е въпреки това, само че се пробва да усвои непознат език. Този синдром се появява след контузии на мозъка.

Кулминацията на този синдром се появява към две години след контузията и до момента са регистрирани петдесет случая на това заболяване в границите на последните седемдесет години.

Синдромът на взривяващата се глава не се демонстрира с гърмеж на главата, само че индивидът, който страда от него, чува в главата си трясъци, звук и други мощни звуци.

 Най-странните синдроми

Няма болки и не е ясно каква е повода за появяването на този синдром. Той се демонстрира най-често след мощен стрес или след изтощеност, най-много умствена.

Фаталното фамилно бодърствуване поразява рядко, известни са единствено четиридесет фамилии, които са страдали от него. При такова бодърствуване в мозъка се развива особена област, която притиска центъра на съня.

От това човек не може въобще да заспива и последователно се уморява дотам, че умира след известно време от претоварване на системите на тялото.

Синдромът на липса на болежка на пръв взор наподобява доста хубаво нещо, защото при хората, които страда от него, отсъстват сигналите за болежка. Такива хора могат непрекъснато да се порежат или да се изгорят, и то съдбовно, без да виждат. Болката е знак за заплаха.

Синдромът на Стендал е неизмеримо заболяване, при което човек изпитва мощно неспокойствие, трептене, халюцинации и световъртеж, когато види предмети на изкуството.

Синдромът на Мебиус се показва в това, че човек не може да управлява лицевите си мускули. С този синдром хората се раждат. Той се демонстрира в това, че човек не може да се усмихва, да плаче и да се смее.

Синестезията е единственият синдром, който може да бъде считан за преимущество. Хора с подобен синдром бъркат органите на възприятията. Те виждат звуците и чуват изображенията. Този синдром поразява хората на изкуството.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР