Сред научните среди елемента германий е добре познат. Това се

...
Сред научните среди елемента германий е добре познат. Това се
Коментари Харесай

Микроелемент германий - източници и ползи за здравето

Сред научните среди детайла германий е добре прочут. Това се дължи на откритието, че той е по-добър полупроводник даже от силиция.

В сферата на здравето детайлът също има място, само че нещата са по-спорни, спекулациите са много - евентуално поради вероятните му лечебни резултати при съществено заболяване като рака.

Източници и рандеман на германий

Германият е химичен детайл, заемащ приблизително място сред силиция и калая в 14-та група на периодическата таблица на Менделеев. В чиста форма германият е корав, бляскав, трошлив металоид със сиво-бял цвят. Кристалите му са подредени по същия метод като въглеродите в диаманта. Притежава свойства както на металите, по този начин и на неметалите.

Откриването на германия се случва през 1886 година с помощта на Клеменс Винклер, само че стопански важен детайлът става след 1945 година.

Елементът е необятно срещан в природата, само че рудите му са редки находки, тъй като е мощно радиоактивен, с цел да се намира в чиста форма.

Съществуват промишлени зони, в които се добива германий, който по-късно се пречиства.

Ползи от германий за здравето

 Германий храни и източници

Полезното деяние на детайла германий за здравето е много спорно. Смята се, че приемът на германия има благотворно въздействие върху имунната система. Той подкрепя достъпа на кислорода до тялото и по този начин основава възприятие на жизнеспособност в тялото. Смята се, че унищожава и свободните радикали. Смята се също, че защищава от радиация, въпреки самият да е радиоактивен. Има сведения, че може да усъвършенства лекуването на алергия и астма, рак и СПИН.

Лечение на рак

Някои форми на германий се считат за ефикасни за различни форми за лекуване на разнообразни форми на рак като тези на гърдата и дебелото черво. За друга форма пък се счита, че може да повлияе лекуването на рака на кръвта.

Лечение на хепатит

Една характерна форма на германий се счита за способна да повлияе лекуването на хепатит B, само че са нужни доста проучвания, с цел да се ревизира и потвърди такова съмнение.

Практически използва

Германият се употребява за лекуване на сърдечни болести и такива на кръвоносните съдове, висок холестерол, високо кръвно налягане.

Може да повлияе лекуването на остеоартирт, ревматоиден артрит, остеопороза.

Ефективен е също при лекуване на отравяне с тежки метали, депресии, вирусни инфекции.

Странични резултати от германий

Приемът в чист тип на германий през устата не е безвреден. Има заплаха от бъбречна непълнота и гибел при такива използва. Може също да провокира анемия, мускулна уязвимост, нервни проблеми. Не бива да се употребява от бременни или кърмещи дами, а разрешената дневна доза е 0, 5 мг.

С кои храни да си набавим германий

 Микроелемента германий

Растителни са източниците на органически германий. От така наречен адаптогени, които подкрепят функционалностите на самоизлекуване на организма, може да хапвате постоянно:

- гъби Рейши;

- женшен;

- алое вера;

- чесън;бял лук;

- годжи бери;

- броколи;

- коприва;

- хлорела.

Имайте поради, че в най-големи количества детайлът германий се среща в млякото. В нашето тяло най-вече германий има в мускулната тъкан. С ежедневното хранене си набираме към 1.4-1.5 мг германий. Имайте поради, че той бързо се изкарва от тялото посредством урината, придвижвайки се преди този момент от тъканите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР