Сред белите американци нараства силно броя на самоубийствата и смъртта,

...
Сред белите американци нараства силно броя на самоубийствата и смъртта,
Коментари Харесай

Настъпва ли крахът на американската мечта?

Сред белите американци нараства мощно броя на самоубийствата и гибелта, породена от опиати и алкохол. Това сочат данни от проучване на Ангъс Дитън и Ан Кейс. Възможната причина е разрушаването на обичайните трудови, фамилни и религиозни връзки, написа швейцарското издание Neue Zürcher Zeitung.
Американският капитализъм не работи за част от популацията. До този краен извод стига нобеловият лауреат Ангън Дитън   и Ан Кейс, учени от университета в Принстън. Капитализмът избави от беднотия милиарди хора по целия свят, подчерта Дитън   по време на икономическата конференция в Сан Диего, само че в личната си страна през последните 50 години разочарова мнозина и това се отразява дори на продължителността на живота.
Три години поред тя понижава от 79,1 до 78,9 години. Това  е невероятна наклонност за развита страна. Особено се утежнява ситуацията на белите американци, имащи тапия единствено за приблизително обучение.  " С настъпването на новия век измежду тях мощно се усили смъртността. Драматичността на обстановката се илюстрира от следния образец: през 1999 година сред белите американци на възраст от 50 до 54 години с цялостно приблизително обучение са умряли 722 души от 100 хиляди Сред чернокожите този индикатор е доста по-висок - 945 души.
Но обстановката се трансформира - от 2015 година смъртността измежду белите американци доближава до 927 души, до момента в който при чернокожите понижава до 703 души. По този метод смъртността измежду белите американци без висше обучение е повишена с съвсем 1,7% годишно. Значително нараства и броя на самоубийствата, а по този начин също и гибелта, породена от корист с опиати и алкохол. Друг фактор е затлъстяването. В щата Юта две трети от популацията е формирано от мормони. Тяхната вяра не разрешава използването на алкохол, кафе и тютюн. Въпреки това броят на самоубийствата измежду 45-54-годишните поданици на Юта от 1999 година е повишено двойно. Броят на смъртните случаи поради алкохол и опиати се е нараснало със 150%. Ан Кейс приказва за два разнообразни свята, в които живеят американците с висше обучение и другите без него.
Реалната заплата на хората със приблизително обучение стагнира в САЩ в продължение на пет десетилетия - за това мъжете без висше обучение се смятат за по-неподходящи за основаване на семейство. В САЩ броят на работните места в индустрията е паднал от 20% през 1980 година до 8,5% в сегашния миг.  Работата в областта на услугите се заплаща по-слабо и има по-малък обществен авторитет. Когато се съберат няколко такива фактори, това води до загуба на статуса и възходяща изолираност. Освен това измежду младите американци (20-29 години) понижава броя на тези, които се обръщат към църквата - институтът, който по-рано способстваше за образуването на общността.  
За " виновници " за ситуацията Дитън и Кейс привеждат американското опазване на здравето с повишения брой на изписваните опиоиди . Според резултатите на едно от проучванията всеки втори незает мъж в САЩ взима обезболяващо и най-често става въпрос за опиоиди, които провокират взаимозависимост. Често, изписвайки такива препарати медиците наливат масло в огъня. 
Икономистите са обезпокоени и не знаят какво може да бъде подхванато. Изказват се догатки за всеобща здравна застраховка, субсидирана от заплатата и увеличение на разноските за обучение. Но това, че всички американци ненадейно ще получат 4-годишно висше обучение е малко евентуално. Дава се образец със Южна Корея, където 70% от популацията има висше обучение, само че това е страната с един от най-високите индикатори за самоубийство. Според изданието съществува възможност откривателите да показват обстановката в прекомерно тъмни тонове, защото броят на закононарушенията с използване на принуждение, като и на такива, свързани с имущество са намлели близо два пъти от 1993 година. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР