Сръбският президент Александър Вучич отговори на решението на администрацията на

...
Сръбският президент Александър Вучич отговори на решението на администрацията на
Коментари Харесай

Вучич се жалва от Австралия за Джокович, посочва слабо ваксинирана България - в Сърбия са 60%

Сръбският президент Александър Вучич отговори на решението на администрацията на австралийския министър председател Скот Морисън да депортира Новак Джокович , като повтори изказванието си, че Австралия е направила " лов на вещици " против Джокович, откакто в неделя, което постави завършек на жалбата му да остане в страната, пишат съветските медии и РТ.

" Тези, които считат, че са посочили някакви правила, са посочили, че нямат правила ", сподели Вучич, като твърди, че Джокович е бил измамен, че ще му бъде предоставено здравно освобождение да играе в шампионата неимунизиран, тъй като дал позитивна проба за вируса през декември 2021 година

" Те малтретираха един тенисист в продължение на 10 дни, с цел да му предадат решението, което знаеха от първия ден... Тогава стартира тормозът, ловът на вещици против един човек и страната . Срещу Новак те желаеха да покажат по какъв начин работи международният ред и по какъв начин могат да работят против всеки. Третиран е като всеобщ палач ".

" В Сърбия процентът на имунизиране е по-висок, в сравнение с в страни от Европейски Съюз ", сподели Вучич, като уточни България като образец за нация с ниски равнища на имунизация , до момента в който назова правосъдния мотив " неправилен ". Цифрите поддържат изказванието на президента, че процентът е по-висок, съвсем 60% от сърбите са имунизирани , където има повече от 13 000 смъртни случая, свързани с Covid.

" Говорих с Джокович и му споделих, че нямаме самообладание да го забележим ", добави Вучич. " Казах му, че постоянно е добре пристигнал в Сърбия ".

Морисън се обърна към изказванията, направени от сръбското посолство в Канбера предходната седмица, като сподели, че граничните правила не са " наложени против нито една страна или настрана лице ". " Няма някаква съответна позиция във връзка с Сърбия . Всъщност Сърбия беше добър другар на Австралия и даде доста мощна поддръжка, изключително по въпросите на сигурността в международен мащаб - и ние високо ценим това ".

" Това е доста характерен случай, който се занимава с едно лице и законите за суверенните граници на Австралия и тяхното заслужено използване ". Джокович е депортиран, тъй като е риск за публичното здраве.
 Джокович изгуби, депортират го с единомислещо решение на съда Обновена
Джокович изгуби, депортират го с единомислещо решение на съда

Австралия не желае тенисиста, анулират визата му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР