Сръбската звезда Новак Джокович влезе в Изпълкома на Асоциацията на

...
Сръбската звезда Новак Джокович влезе в Изпълкома на Асоциацията на
Коментари Харесай

Джокович влезе в Изпълкома на Асоциацията на професионалните играчи по тенис

Сръбската звезда Новак Джокович влезе в Изпълкома на Асоциацията на професионалните играчи по тенис (PTPA).

Той е един от осемте члена на управата на организацията, в която са още номер 2 в международната класация при дамите Онс Жабюр (Тунис), Вашек Поспишил (Канада), полякът Хуберт Хуркач, американците Джон Иснър и Бетани Матек-Сандс, испанката Паула Бадоса и китайката Сайсай Чжън.

" Има всички индикации, че това е огромен миг за нашия спорт. Всеки от тези играчи е доста почитан, харесван и образован. Те ще бъдат от огромна изгода за нас и сме щастливи, че се съгласиха да се причислят ", разяснява съоснователят на PTPA Поспишил.

Именно канадецът и Джокович преди две години провокираха трус, откакто се отдръпнаха от Съвета на играчите на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП), с цел да основат своя самостоятелна организация на играчите.

АТП, която ръководи мъжкия тенис, както и някои тенисисти се изрекоха срещу това деяние, само че Джокович счита, че двете организациите могат да работят взаимно в помощ на тенисистите.

" Донякъде разбирам за какво те (АТП) желаят да запазят статуквото. Но мисля, че е почтено и играчите имат право да имат своя самостоятелна асоциация, която да се бори за правата им, както е в доста други спортове ", сподели още Поспишил, първенец на двойки на " Уимбълдън " през 2014 година.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Димитър Вельов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР