От 23 до 26 май на конна база Фригопан, село

...
От 23 до 26 май на конна база Фригопан, село
Коментари Харесай

Елиза Чолакова пред БНТ: Най-голямата ми мечта е да отида на Олимпийски игри

От 23 до 26 май на конна база " Фригопан ", село Царацово - Пловдив ще се организира Световна купа по прескачане на трудности (две звезди), която е подготовка за Олимпийските игри в Париж това лято.

Общият награден фонд е 100 хиляди лв.. В шампионата присъединяване ще вземат близо 120 участници от Украйна, Турция, Гърция, Румъния и най-вече от България. Една от тях ще бъде държавната шампионка Елиза Чолакова, която единствено на 16 години ще се състезава със своя кон Юпитер.

" Тази година се усещам доста уверена и мисля, че конят ми е доста рутиниран, умел и е кадърен да скочи височините. Ако се добера до край, ще съм доста щастлива, а в случай че печеля орден, ще бъде необикновено ", показа състезателката в изявление за Българска национална телевизия.

Надпреварата ще носи точки за ранглистата и за идните Олимпийски игри.

" Конете усещат всичко, което се случва - когато печелят или губят, когато си в положително или неприятно въодушевление. Когато има крах се вижда, тъй като конят върви с наведена глава или отива от другата страна на бокса. Не се пробва да се свързва с индивида, тъй като той също претърпява своето и през мозъка му минават доста мисли и усеща. Най-голямата ми фантазия е да отида на Олимпийски игри. Да отидеш на такова състезание значи, че си от най-хубавите в света ", добави тя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР