Сръбската тенис звезда Джокович събра много свои колеги на турнира

...
Сръбската тенис звезда Джокович събра много свои колеги на турнира
Коментари Харесай

Луди партита без правила: Турнирът на Джокович се оказа пълен провал


Сръбската тенис звезда Джокович събра доста свои сътрудници на шампионата " Адриа Тур " и демонстративно не спазваше ограниченията за отдалеченост и хигиена. Резултатът обаче не закъсня. Критиките на немските медии са съсипващи.

Новак Джокович в последно време прави усещане с все по-абсурдни изказвания за вируса

" Джокович не се държи като първенец ", разяснява през днешния ден " Райнише пост ". Сръбската тенис звезда е обект на сериозна рецензия поради проведения от него шампионат " Адриа тур ". Оказа се, че най-малко трима от участниците в него са с позитивни проби за Ковид-19. Това породи и голям брой паники за участниците и феновете на двата досегашни кръга от шампионата – в Белград и Задар. първи разгласи, че е инфектиран с ковид. Последва го хърватският тенисист Борна Чорич. Диагнозата беше доказана и за сърбина Виктор Троицки.

Без ограничения за сигурност

Джокович би трябвало да отговори на редица въпроси, отбелязва “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ”. Първият шампионат се организира в Белград сред 12 и 14 юни пред цялостни трибуни. Социална отдалеченост по този начин и нямаше. Джокович обаче твърди, че са били спазени всички разпореждания на управляващите. “В Белград беше предписана отдалеченост от най-малко един метър сред феновете. Кадрите от малкия екран сочат, че тя не е спазвана ”, написа още “Райнише пост ”. След края на шампионата е имало и празненство. Джокович разгласява фотография в “Туитър ” и написа: “Момчетата се забавляваха нощес ". Сред участниците в купона е бил и Григор Димитров. Публикацията в това време бе изтрита от обществените мрежи.

Трима от участниците към този момент са инфектирани, измежду тях е и българинът Григор Димитров

Редакцията предлага
За 31 август е планувано възобновяването на професионалните тенис шампионати. Първо ще се играе на откритото състезание на Съединени американски щати - US Open. “С егоизма си Джокович и сътрудниците му заплашиха тези проекти ”, подлага на критика “Райнише пост ” и прецизира, че до момента в който Джокович е финансово гарантиран, “други тенисисти живеят на екзистенц-минимума ”. Самият Джокович се наложи да приключи финала на “Адриа Тур ” в Задар и да анулира идващите мачове в Черна гора на 27 и 28 юни.

Сърбинът стана обект на голям брой рецензии, в това число и от страна на свои сътрудници. “Не разбирам... Никаква отдалеченост за сигурност, цялостен физически контакт, без защитни маски, дори и почитателите не носеха маски ”, написа някогашната номер 1 в света Крис Евърт. Към тази рецензия се причисли и австралиецът Ник Киргиос: “Така става, когато човек пренебрегва всички рекомендации ".

И Джокович е положителен

Новак Джокович, който до неотдавна отхвърляше да се тества, в този момент въпреки всичко го е направил. Днес (23.6) сърбинът разгласи, че пробата му е позитивен, също както и този на брачната половинка му Елена. Той заяви, че ще съблюдава 14-дневна карантина, след което ще направи още един тест.

Още от началото на пандемията Джокович подлагаше на критика въвеждането на ограничения против разпространяването на инфекцията. “За него вирусът може и да не е заплашителен, само че за други елементи от общество той е сериозен проблем ”, написа изданието и добавя: " И тези хора би трябвало да бъдат защитавани. Ако някой не схваща това, значи не заслужава да бъде именуван първенец. Истинските спечелили се държат по различен метод ”, разяснява немското издание.

*

Една тенисистка с невероятна кариера и триумф:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР