Сръбската министърка на енергетиката Зорана Михайлович каза в предаване на

...
Сръбската министърка на енергетиката Зорана Михайлович каза в предаване на
Коментари Харесай

Засега Сърбия е зависима от руския газ, догодина ще има възможност за газ от Гърция и Азербайджан

Сръбската министърка на енергетиката Зорана Михайлович сподели в предаване на телевизия " Хепи ", че снабдяването с нефт и газ върви без спиране, а страната има спешни проекти и решения за обстановки, които биха довели до спиране на доставките, заяви вестник " Данас “. Тя акцентира, че диверсификацията в газовия бранш е приоритет.

Получаваме нефт по Адриатическия петролопровод, газ през България посредством газопровода Балканския поток, имаме задоволителни количества деривати и газ, само че сме на щрек, тъй като не зависи от нас, сподели Михайлович.

По думите ѝ обстановката в Европа е непредвидима във връзка с цената и енергоносители, " само че за разлика от доста страни ние сме в по-добро състояние и най-важното е жителите да знаят, че сме обезпечили задоволително сила и енергоносители “.

Вицепремиерът акцентира, че задачата на страната е да подсигурява енергийна сигурност и да обезпечи задоволителни количества сила и енергийни източници.

" Важно е също по този начин да работим за диверсификацията на доставчиците. Сега сме напълно подвластни от съветския газ, само че когато бъде завършен интерконекторът с България през септември идната година, ще имаме опция да получаваме газ от Гърция и Азербайджан. Нашата задача е да водим сръбска политика в сръбски интерес и да оставим страстите настрани. Да забележим от кого и какъв брой газ можем да получим, сподели
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР